átadó

2020.11.08. 17:00

Két terepjárót kapott a miskolci városi rendészet

A régi járművek egy részét már nem volt gazdaságos működtetnie a MiŐR-nek.

Horváth Imre

Fotó: Kozma István

Két vadonatúj Dacia terepjárót kapott feladatai hatékony elvégzéséhez a Miskolci Önkormányzati Rendészet az önkormányzattól pénteken délelőtt.

Az autókat Szilágyi Szabolcs, az önkormányzat Rendészeti Bizottságának elnöke adta át Vincze Csabának, a rendészet vezetőjének. A két autó azonnal szolgálatba is állt a közterek rendje érdekében.

Kiemelten kezelik

Szilágyi Szabolcs az átadáson elmondta, az önkormányzat idén saját forrásból két új városi terepjárót vett a Miskolci Önkormányzati Rendészet számára. Az új járművek beszerzésére azért volt szükség, mert a korábban használt gépkocsik állapota egyre rosszabb lett, cseréjük már évekkel ezelőtt esedékes lett volna.

„A Miskolc élhetőségét, az itt élők közérzetét befolyásoló rendészeti jelenlét korszerű feltételeinek biztosítása fontos, ezért született döntés a járművek cseréjéről. A beszerzés sarkalatos szempontja volt a költséghatékonyság, ennek köszönhetően több millió forintos megtakarítást elérve sikerült a terepjárókhoz jutni – fogalmazott az elnök. – Önmagában ez a beszerzés is egyértelműen jelzi, hogy a városvezetés kiemelten kezeli a közbiztonság ügyét. Fejlesztettük a rendészet járműparkját, megdupláztuk a kutyás járőrszolgálatokat, a korábbi évektől eltérően idén 80 millió forintra emeltük a rendőrségtől megrendelt gyalogos közterületi túlszolgálat fedezetét, és folyamatosan bővítjük a térfigyelő kamerák számát.”

„Elengedhetetlenül szükség volt már a két új járműre, hiszen a gépjárműállomány egy részét még 2013-ban vásárolták, ezek a járművek az elhasználódás miatt kizárólag jelentős anyagi ráfordítással voltak üzemben tarthatók – mondta Vincze Csaba a kulcsok átvétele után. – Ahhoz, hogy a rendészet minél hatékonyabban tudja ellátni a feladatát, minél gyorsabban tudjon reagálni a lakossági bejelentésekre, szükséges a járművek üzembe állítása. A végrehajtó állomány ma elkezdi ezekkel a szolgálat teljesítését, kérem a város lakosságát, hogy fogadják a két új autót a kollégáimmal együtt jó szívvel a hatékony munkájuk érdekében” – tette hozzá a rendészet vezetője.

(A borítóképen: Vincze Csaba és Szilágyi Szabolcs az átadón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!