ERDON Országos hírek

2007.11.29. 13:20

Basescu: "Megúszták"

<p>Románia - Traian Basescu az RMDSZ küldöttségével is konzultált csütörtökön az egyéni választókerületes törvényről.</p>

Markó Béla szövetségi elnök nem vett részt a megbeszélésen, Kelemen Hunor és Márton Árpád képviselők, valamint Verestóy Attila szenátor találkoztak az államelnökkel „Megúszták” – mondta Basescu az RMDSZ-es küldöttség tagjainak, utalva az ötszázalékos választási küszöb sikeres átlépésére, miközben mosolyogva kezet szorított velük.Az elnök az RMDSZ-es politikusok egyéni választókerületes törvénnyel kapcsolatos álláspontjára volt kíváncsi. A találkozón hangsúlyozta: mintegy négymillió, a népszavazáson megjelent román állampolgár – köztük az RMDSZ szavazói is – az államfő által javasolt törvény mellett foglalt állást. Kelemen Hunor azt válaszolta, hogy egy bonyolultabb témával kezdené a beszélgetést, mégpedig az oktatási törvénytervezettel. Az ügyvezető elnök átnyújtotta az RMDSZ indítványait az oktatási csomaggal kapcsolatosan. Megjegyezte: az elnöki hivataltól kapott szövegváltozatban egyetlen mondatban sem szerepel az anyanyelvi oktatás. Kelemen: az RMDSZ azzal a feltétellel hajlandó aláírni az oktatási csomagot, ha ajánlásait figyelembe veszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!