ERDON Helyi sport hírek

2007.11.26. 10:21

Nemzetközi korosztályos vívóverseny Szatmárnémetiben

<p>A Szatmárnémetiben zajló, December 1 Kupáért kiírt vívóverseny a szatmáriak fölényében zajlott: első lett Tătăran Amalia és Pál Norbert.</p>

Szombaton és vasárnap ritkán látott, népes gyereksereg lepte el a Csipler Sándor vívótermet. Az immár 30. alkalommal megrendezett párbajtőr–gálára ezúttal rekordszámú hazai és külföldi vívóreménység érkezett. Képviseltette magát a December 1 Kupán Bukarest, Nagybánya, Nagyvárad, Konstanca, Marosvásárhely, Brassó és természetesen a házigazda Szatmárnémeti. Ami pedig a külföldieket illeti, Békéscsabáról húsz sportoló érkezett,  de eljöttek a miskolci, diósgyőri és a szlovákiai Snina  pengeforgató reménységei is.

Az első versenynapon a szatmári Tătăran Emilia, országos bajnok ezen a viadalon is nagyon lazán, meglepő könnyedséggel győzte le ellenfeleit, kivételt csak a negyeddöntőbeli asszó képezett, amikor a békéscsabai Bohus Réka ellen szükség volt az edzői szigor „bevetésére” is… 

A másik szatmári aranyérem egy nagybányai és szatmári közös leigazolással rendelkező sportoló nevéhez fűződik: Aniculesei Laci növendéke, Pál Norbert korosztályának egyik reménységeként bizonyított a versenyen.  

A szatmári sportolókat Csiszár Ferenc, Langenbacher István, Májer Csilla és Nagy Lehel edzők készítették fel a versenyre.

A versenyigazgatóságon Suta Dan, Surducan Simona és Csiszár Ákos biztosították a gála zavartalan lebonyolítását.

A Decemder 1 Kupa párbajtőrverseny dobogósai

12 éves fiúk: 1. Spinsche Gabriel (Konstanca), 2. Mezei Boldizsár (Szatmárnémeti Sportklub), 3. Ardelean Alexandru (Sportklub) és Dumitru Alexandru (Steaua) 

14 éves lányok. 1. Tătăran Amalia (Sportklub), 2. Veres Greta (Sportklub), 3. Ciucuras Madalina és Cojocaru Lorena (mindketten konstancaiak)

Csipler Sándor Emlékverseny, 16 éves fiúk: 1. Pál Norbert (Nagybánya, Sportklub), 2. Mitrasca Vlad, 3. Peres Adrian (a  Szatmárnémeti Sportklub vívói), 3. Puscasu Paul (Marosvásárhely).

12 éves lányok: 1. Bohus Réka (Békéscsaba), 2. Dragusin Oana (Sportklub), 3. Arday Réka (Miskolc) és Cioaca Andrada (Brassó).

14 éves fiúk: Negraia Bogdan (Konstanca), 2. Gagauta Lucian (Konstanca), 3. Puscasu Paul (Marosvásárhely) és Raduca Daniel (Steaua)

Csipler Sándor Emlékverseny, 16 éves lányok: 1. Cojocaru Lorena (Konstanca), 2. Tătăran Amalia (Sportklub), 3. Bohus Réka (Békéscsaba), Ciucuras Madalina (Konstanca).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!