ERDON Helyi hírek

2008.12.22. 16:46

Véget értek az Adventi Imaórák

<p>Szatmár megye — December 21–én, vasárnap tartották a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Ifjúsági Irodája és a plébániák által szervezett idei utolsó adventi imaórát.</p>

December 21–én, vasárnap tartották a Szatmárnémeti Római Katolikus Egyházmegye Ifjúsági Irodája és a plébániák által szervezett idei utolsó adventi imaórát. Az adventi imaórák idén is arra szolgáltak, hogy segítsenek a fiataloknak és idősebbeknek közelebb kerülni lelkiekben is a karácsony misztériumához, hogy jobban meg tudják élni Krisztus várásának és érkezésének örömét. Advent négy vasárnapján zajlottak az imaórák, az esti szentmise után vagy előtt egy óra erejéig, amikor a templomokban a gyertyák fényével megvilágítva és talán meghittebb hangulatban mint az év más időszakában, együtt énekeltek, imádkoztak, elmélkedtek a jelenlevők.

 

 

 

Az imaórák programja úgy volt felépítve, hogy általuk egy lelki utat járjanak be a résztvevők, így míg az első találkozásnak az „A mi Urunk közösségébe meghívva” címet adták, advent második vasárnapján „Követként menni” cím alatt gyűltek össze a fiatalok, a harmadik vasárnapon ”Az Úr Lelke nyugszik rajtam”, mígy a negyediken „Igent mondani Isten akaratára” címmel rendezték meg az adventi imaórákat.

 

 

 

Imaórát az egész egyházmegyében rendeztek, de Szatmárnémetiben négy plébánia fiataljai – Székesegyház, Kis Szent Teréz, Szent János, Szent Család - az adventi időszak alatt vendégül is látták egymást és együtt imádkoztak a rendezvény keretében. Ők vasárnap a Szent Család templomban találkoztak Karácsony előtt utoljára. Az imaóra végén Papellás István plébános elmondta, fontos, hogy a fiatalok magukkal vigyék a fényt, és lelkükben hordozzák, mutassák az utat Krisztus számára, nem csak karácsony idején.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!