ERDON Helyi hírek

2008.08.26. 13:55

Hétvégén Partiumi Magyar Napok

<p>Szatmárnémeti — Mostanra körvonalazódott a Partiumi Magyar Napok részletes programja. A szervezők tartalmas kikapcsolódást ígérnek.</p>

Most hétvégén zajlik a Partiumi Magyar Napok háromnapos rendezvénysorozat. A programok nagy része a Kossuth–kertben zajlik. A hivatalos megnyitóra pénteken kerül sor este 7 órai kezdettel az Északi Színházban. Ez után a Bárónő és a komorna című előadást tekinthetik meg az érdeklődők. Ingyenes jegyek korlátozott számban kaphatók a színház jegypénztárában. Szombaton a Kossuth–kertben egész napos könyvvásár, mesterségek utcája, gasztronómiai kert, szatmári képzőművészek kiállítása várja az érdeklődőket.

Déltől gyerekeprogramok is lesznek, hogy a legkisebbek se unatkozzanak. A felnőttek pedig kipróbálhatják magukat a különböző vetélkedőkön, úgy mint rodeóbika, szkanderverseny, stb. A magyarországi Kedvcsinálók Mutatványos Társulat golylábas felvonulására és zsonglőshowjára szintén 12–kor kerül sor, emelett lesz capoeira bemutató valamint beszélgetősátor a Szent István Kör szervezésében. Kétórától fellépések sora követi majd egymást a Madisz folkszínpadon. Közben pedig lesz lovasbemutató, könyvbamutató, tévirányítós kisautó–bemutató. Hat órától a baróti TransyilMania, utána a Székelyland végül a 4ever lép színpadra. Szintén hattól kerül sor a színházban a Szerelmi bájital című előadásra, melyre jegyet kell váltani a színház jegyirodájában.

Vasárnap

Vasárnap zajlik majd 11 órától a halászléfőző verseny, fél 12–től pedig Honfoglaláskori építészet című előadást kísérehti figyelemmel az érdeklődők. Délben párbajtőr, tőr és vívás bemutató kerül megrendezésre, eközben a Fekete rózsák együttes lép majd színpadra, amit a Kolompos Együttes produkciója követ. A politikai talk show–ra 14 órától kerül sor. A Szilajdob együttes 15 órakor, az Északi Színház színészei pedig 16 órakor lépnek fel. A rendezvény magyarországi sztárvendégei, Delhusa Gjon fél hattól, az R–Go pedig háromnegyed héttől koncerteznek. Nyolc órától kezdődik az Inderskies együttes koncertje. Mindkét napon karaoke–party és egyéb érdekes programok várják az érdeklődőket a zenesátorban, illetve szombaton és vasárnap este is hajnalig tartó buli lesz az Old Times Spirit nevű szórakozóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!