ERDON Helyi hírek

2008.08.15. 12:32

Hiánycikknek számít az új típusú útmatrica

<p>Nagyvárad- Mint ahogyan az erdon.ro is beszámolt róla, megjelentek az új típusú útadó matricák. Lényegüket tekintve ugyanazt a célt szolgálják, mint elődeik, csupán alakban és kidolgozottságban térnek el az előző, sárga színű és korong alakú társaiktól, melynek betudhatóan nehezebben hamisíthatóak.</p>

Ez így rendben is volna, a gond csupán az, hogy több kedves olvasónk is betelefonált szerkesztőségünkbe, azt jelezve, hogy a benzinkutaknál nem lehet kapni matricákat, vagy ha igen, akkor hosszú sorok kigyóznak ezekért. Az öntapadósok rejtélyes eltünési ügyének megoldása végett felvettük a kapcsolatot Cezar Cuc-kal, annak a cégnek a vezetőjével, amelynek a közelmúltban megkötött szerződés értelmében szállítania kell az új típusú matricákat az Autópályák és Országútak Nemzeti Társaságának (CNADNR). Az igazgató elmondta: az utóbbi hetekben több mint 3 millió példányt küldtek el a CNADNR bukaresti központjának, megitélésében még túl is teljesítették a rendelést. Véleménye szerint arról lehet szó, hogy a töltőállomások, nem számolva a vártnál nagyobb kereslettel, kevesebb öntapadóst igényeltek, melynek köszönhetően kifogytak a készletekből. A matricáknak a benzinkútak közti szétosztása az útügyi társaság feladata, nem tartózik az általa vezetett cég hatáskörei közé, azonban annyit megtehet, hogy felhívja a CNADNR figyelmét a hírportálunk által jelzett problémára, mely így remélhetőleg meg fog oldódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!