ERDON Helyi hírek

2008.07.16. 11:43

Játszótér megyei programot indít a Hargita Megyei Tanács

<p>Hargita megye - Ma munkamegbeszélésre került sor a Hargita Megyei Tanács elnökének kezdeményezésére. A megbeszélés témája egy olyan program indítása, amelynek célja a megye településein, a játszóterek kiépítésének ösztönzése.</p>

Borboly Csaba szerint mozgósítani kell a települések vezetőit, a különféle közintézmények, a nagyobb vállalkozások vezetőit, és a civil szervezeteket figyelmét fel kell kelteni a játszóterek építésének fontosságára.

A Hrgita Megyei Tanács támogatni kívánja a települések ezirányú törekvéseit, társfinanszírozásban, a tervek előkészítésében, hazai és külföldi jó minták bemutatásában, népszerűsítésében, valamint a lakossági igény felkeltésében, hogy az önkormányzatok, az iskolák, a különféle intézmények, közbirtokosságok költségvetésében helyet kapjon ez a program is.

Valószínúleg az augusztusi megyei tanács ülésen előterjesztésre kerül az erre vonatkozó tanácsi határozat, ugyanakkor a megye vezetője levélben fordul az illetékes minisztériumokhoz (oktatás-ifjúság, környezetvédelem, szociális és fejlesztési középítkezésügyi), hogy a Hargita megyei elképzelést vállalják fel minta projektnek, és amennyiben sikeres lesz az elképzelés kivitelezése, akár egy újabb országos szintű kormányprogram tárgyát is képezheti a Hargita megyei tapasztalat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!