ERDON Helyi hírek

2008.07.13. 17:07

Divatbemutatót tartottak a Sas-palota átjárójában

<p>Nagyvárad - Péntek este divatbemutató helyszínévé alakult át a váradi Sas-palota átjárója. A Nagyváradi Egyetem Vízuális Művészetek Kara divatszakos végzős hallgatóinak az alkotásait lehetett megtekinteni. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/Divatbemutat%C3%B3a%20Sas%20passz%C3%A1zsban.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Lassan hagyománnyá kezd válni, hogy a Nagyváradi Egyetem Vízuális Művészetek Karának a divatszakán végzett hallgatóknak a diplomamunkáit divatbemutató keretében a nagyközönség is megcsodálhatja. Az idén két ilyen típusú rendezvényt is szerveztek az illetékesek, melyek közül az egyik péntek este zajlott le a Sas-palota ideiglenesen e célra átrendezett átjárójában. A több tucatnyi érdeklődő közt egyaránt lehetett látni rokonokat, ismerőseket és helyi közéleti személyiségeket, meg persze olyan bámészkodók is akadtak, akiket csupán a kiváncsiság vagy a véletlen vezényelte a helyszínre. A bolognai folyamat szerint az egyetemi élettől csupán három évig tartó tanulmányok után búcsúzó diákok a profi divatszakemberek által szervezett rendezvényekkel vetélkedő showműsort varázsoltak a szecessziós épület falai közé.

Három óra divatshow

Közel három órán keresztül többek közt a magyar népballadákból, a katonai életből, a gésák és a kalózok viseletéből ispirálódott ötletes vagy éppen meglepő alkotásokban vonultak végig a közreműködésre felkért Amalia Judea Art & Fashion modellügynökség manökenjei. A tizenhárom végzős diákot Olimpia  Urdea és Amalia  Judea tanársegédek készítették fel. Említést érdemel még, hogy az egyetemisták néhány nappal ezelőtt egyaránt magas osztályzatokat kaptak a kolozsvári szakemberekből álló vizsgáztató bizottság jelenlétében lezajlott elméleti próbáikon.

Ciucur L. Antonius

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!