ERDON Helyi hírek

2007.11.15. 14:36

Az EP vállasztásokról szólt a nóta

<p>Nagyvárad - A Tőkés László kampányát támogató Bihar megyei Polgári Egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján Csuzi István elnök és Tőtős Zsuzsa vezetőségi tag az eddigi politikai és kampányfejleményekről beszélt.</p>

Csuzi István elmondta, hogy az RMDSZ struccpolitikát folytat, mert annélkül akarja képviselni az Erdélyi magyarokat, hogy ismerné azok akaratát. Erre jó példa a Basescu leváltásával kapcsolatos szavazás. Felmelegítette a közös lista ismert ügyét is. Az RMDSZ kimondottan pártlistában gondolkodott, s amikor már rákényszerült a tárgyalásra, akkor is csak igéretekkel akarta kiszúrni a tárgyalófél szemét de garanciát azok beválltására nem volt hajlandó adni, sőt az általuk összeállított pártlistát is megváltoztatta a néhány emberből áló Operatív Tanács, becsempészte Sógor Csabát, akiről hallani sem akartak, amikor Tőkés László ajánlotta.

A sajtótájékoztatón ismertették a Tőkés László kampányát támogató hat szervezet közös nyilatkozatát, melyben felhívják a figyelmet az RMDSZ vezetőségének nagyfokú felelősségére a kialakult helyzetért. Ezért Markó Béla a felelős, amiért minden lehetséges módszerrel meggátolta az 1993-ban Brassóban megtartott Kongresszus által elfogadott belső megmérettetést, amire a mostani választás ad lehetőséget. Az RMDSZ vezetősége félretájékoztatja a közvéleményt, amikor Szász Jenőre hárítja a közös lista kudarcának a felelősségét. Minden választónak joga van eldönteni, hogy kire szavaz 25-én, s a szavazatok erdményének fügvényében fog eldőlni, hogy helyes volt-e a független jelölt indítása, vagy sem. Az eredmény egyenlőrangú lesz a az örökké halogatott belső megmérettetéssel, amit nem helyettesíthet egy közvéleménykutatás, amint azt Markó nemrég Kolozsváron mondta. Különben a Nagyszebenben megtartott román-magyar közös kormányülésen Gyurcsány Ferenc keményen kampányolt az RMDSZ mellett. Most úgy lenne tisztességes, ha azok, akik elítélték Orbán Viktor kiállást Tőkés László mellett, elítélnék a Gyurcsány kiállását is, mondta Csuzi István.

Tőtős Zsuzsa a Tőkés kampány fejleményeiről tájékoztatott. A plakátokon, szórólapokon kívül kiadtak több ezer CD-t is Tőkés László jelölt életéről, bárki ingyen magkaphatja a nagyváradi kampányirodában, Kossuth (Independentei) utca  3 szám alatt. Önként jelentkezőket várnak minden választókerületből választói megfigyelőnek. Jelentkezni lehet a 0259-477.242-es telefonszámon. A kampány folytatódik. November 18-án szombaton 11 órától Nagyszalontán a polgármesteri hivatal gyűléstermében, ugyanaz nap 18 órától Szalacson tartanap fórumot. A zárórendezvényt Nagyváradon a Filharmóniánál tartják november 23-án pénteken 18 órától erdélyi politikusok, közéleti személyek művészek közremúködésével egy fergeteges műsor keretében. A belépő ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

 

Albert Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!