Encs hírei

2018.06.22. 13:58

Kalanddal teli babfesztivál Encsen

Encs - Az encsi csapat győzött a Felvidéken megrendezett gasztronómiai fesztiválon.

Encs - Az encsi csapat győzött a Felvidéken megrendezett gasztronómiai fesztiválon.

Kércsi Tibor, az Encsi Városi Művelődési Központ vezetője szállóigékkel tudta legjobban kifejezni a Szepsiben megrendezett Babfesztiválon átélt kalandjait. Ilyenekkel például, hogy „Utolsókból lesznek az elsők”, „Jöttünk, főztünk, győztünk”, vagy hogy „Minden jó, ha vége jó”.

Felkerekedtek

A közelmúltban a művelődési központ „fiúcsapata” is felkerekedett, hogy részt vegyen az Encs szlovákiai testvérvárosában minden évben megrendezett gasztrofesztiválon. Azonban nem sikerült időben elindulniuk, így a babgulyáshoz szükséges bab útközben ázott a fazékban. Amikor megérkeztek, kiderült, hogy a nevezésük ugyan nem érkezett meg, valahol eltűnt az internet bugyraiban – ahogy Kércsi Tibor fogalmazott – de ennek ellenére szívélyesen fogadták őket, és szorítottak nekik egy kis helyet a főzőverseny területén.

– A többi csapat bográcsában már rotyogott az étel, de mi még a sátrunkkal bajlódtunk, mert kiderült, hogy hiányzik egy eleme. A házigazdáktól kaptunk másik sátrat, már mindenki annak felállításán fáradozott, úgyhogy nagy késésben voltunk, de aztán végül mi is elkezdhettük az érdemi munkát. Mindenkinek azt tanácsolom, aki főzőversenyre készül, hogy az alapanyagokat otthon tisztítsa meg és darabolja föl, mert azzal rengeteg időt spórolhat – hívta fel a figyelmet az encsi csapat főnöke.

Végül minden galiba ellenére a nemzetközi Babfesztivál első helyét szerezték meg, maguk mögé utasítva a szlovákiai, lengyel, cseh és hazánkbeli csapatokat. Kércsi Tibor mellett Illés Attila és Zaveczki Tibor forgatta szaporán a fakanalat. Hogy mi a titkuk? Kércsi Tibor úgy fogalmazott: mindent beletettek a gulyásba, amit bele kell tenni. Hozzáfűzte: holnap, azaz szombaton az encsi Bogrács-Csata és Pálinkamustrára várják az érdeklődőket.

Kércsi Tibor a győztes babgulyás receptjét is elárulta, amit legközelebbi konyha­oldalunkon olvashatnak.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!