Encs hírei

2017.12.10. 08:47

Új ablakok, új tető, új vizesblokk, új burkolat

Encs - Kívül-belül megújult az encsi gondozási központ épülete. Pénteken átadták.

Encs - Kívül-belül megújult az encsi gondozási központ épülete. Pénteken átadták.

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Encsen a PAX Hálózatfejlesztő Gondozási Központ bentlakásos, felújított épületét.

Az intézmény a Belügyminisztérium 20 millió forintos támogatásával újulhatott meg. Megtörtént az épület hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet cseréje és szigetelése, valamint a központi fűtés korszerűsítése.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 20 millió forintos támogatásából és az encsi önkormányzat 10 milliós ön­erejéből a vizesblokk cseréje, a padlóburkolat cseréje, a festés, az elektromos hálózat felújítása, a tűzvédelmi rendszer kiépítése, valamint a villámvédelem valósult meg.

Szeles András polgármester köszöntője után dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő mondott beszédet. Hangsúlyozta, az idős embereket meg kell becsülni, a szociális területen dolgozók munkáját pedig el kell ismerni.

Vers és köszöntő

Ezt követően az idősek napközi otthonába járó idősek közül Gécziné Marika néni mondta el saját versét, majd Szabó Sándorné Erzsike néni köszönte meg az esztétikusan felújított intézményt.

Az átadást jelképező nemzeti szalagot dr. Hörcsik Richárd, Szeles András és Gulyásné Kalapos Mónika intézményvezető vágta át. Ezt követően a vendégek, a város vezetői, valamint az egyházi vezetők megtekintették a megszépült gondozási központot.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!