sportszeretőknek

2021.06.28. 17:10

Magyar fiatal tervéből készül az új LEGO-készlet

Magyar fiatal tervéből készül az új LEGO Ideas készlet: a 16 éves Fehérvári Donát tervei alapján készülő szettből egy működő csocsóasztalt lehet majd megépíteni a játékkockák segítségével – közölte a cég kommunikációjával foglalkozó ügynökség.

Forrás: ideas.lego.com

A LEGO Ideas olyan kezdeményezés, amelyben az érdeklődőknek is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a játék tervezőivel életre keltsék azt. A csocsóasztal ötletét még februárban töltötték fel az Ideas weboldalára. Az új készletet Dániában a napokban jelentették be.

Mint írják, a mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Fehérvári Donát a sport tematikájú felhívásra készítette el. A We Love Sport! témában olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a játékkocka rajongói kifejezhették a sport iránti szeretetüket. A magyar fiatal tervét nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de

a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot.

Bár a közönség számára Fehérvári Donát terve volt a leginspirálóbb, a cég tervezői minden ötletet megvizsgáltak, hogy melyik lenne leginkább alkalmas arra, hogy valódi készlet formájában is megjelenjen. A csocsóasztal terve őket is meggyőzte, így

pár hónap múlva már hivatalos készlet formájában lesz elérhető.

Nem ez az első magyar siker a kezdeményezés történetében, legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában – emlékeztet a kommüniké.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban. A cég ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. Magyarországi leányvállalatát 2008-ben hozta létre Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 3000 dolgozóval állítja elő a játékokat – áll az összegzésben.

Borítókép: A nyertes pályamunka részlete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!