Ország-világ

2021.01.17. 15:52

Ausztriában a nagyobb védelmet nyújtó FFP2-es maszk lesz kötelező január 25-től

Mivel megjelentek Ausztriában is az új, még fertőzőbb koronavírus-mutációk, ezért újabb szigorításokra van szükség – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Forrás: Shutterstock

Az eddigi egy méter helyett 2 méter távolságot kell tartaniuk az embereknek és a hagyományos maszkokat nem fogadják el ezentúl.

A nagyobb védelmet nyújtó FFP2-es maszk lesz kötelező január 25-től a boltokban és a tömegközlekedésen.

Azoknál a cégeknél, amelyeknél ez megoldható, távmunkát kell bevezetni. Emellett meghosszabbítják az egész napos kijárási korlátozást – írja az Origo.

Február 7-ig biztosan fenntartják a korlátozásokat, azután nyithatnak ki az iskolák és a boltok, amelyek nem a mindennapi élethez szükséges termékeket árulnak.

Boltokban és a tömegközlekedésen, ilyen maszk lesz kötelező
Fotó: Shutterstock

 

Hozzátette, februárban biztosan nem indul újra a turizmus az országban, zárva kell maradniuk a hoteleknek és az éttermeknek. Utóbbi szolgáltatások esetleges márciusi megnyitásáról egy hónap múlva döntenek.

A kancellár azt mondta, a kormány felelőssége, hogy meghozzák a döntéseket, amelyek nem lesznek népszerűek, de szerinte indokoltak, mert az új fertőzöttek számában Ausztria az első harmadban van az európai országok közt.

A jelenleg engedélyezett két vakcinával a 65 éven felüliek oltása májusig tartana, ha az oxfordi vakcinát is engedélyezi az uniós hivatal és a szállítás rendben lesz, akkor március végére, április elejére végezhetnek az idősek oltásával, emelte ki Sebastian Kurz.

Dél-Tirol példáját is megemlítette, akik 10 napos nyitás után újra korlátozásokat vezettek be, ezért szerinte nem szabad átgondolatlanul nyitni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!