Szponzorált tartalom

2020.10.09. 16:37

Eladó jakuzzit keres? Íme a legfontosabb tippek

Ha saját jakuzzi vásárlásában gondolkodunk, néhány dolgot mindképp érdemes végiggondolnunk, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni. Masszázsmedencéből rengetegféle van, páros, többszemélyes, alap és luxuskategóriás.

Ahhoz, hogy eldönthessük, melyikre is van szükségünk, fel kell tennünk magunknak néhány egyszerű, de lényeges kérdést. Kik fogják használni? Csak a párunkkal szeretnénk több meghitt pillanatot eltölteni vagy egy egész család, esetleg a barátok is részesülni fognak az élményben?

Ha erre a kérdésre tudjuk a választ, már el is tudjuk dönteni, hogy hány személyes legyen az élménymedence. Ha csak két fő fogja használni, nem feltétlenül éri meg nagyobbat vásárolni.

Azt is vegyük számításba, hogy mikor és milyen sűrűn akarjuk használni a jakuzzit. A nyári wellness élményét akarjuk az otthonunk kényelmében élvezni, vagy a hidegebb hónapokban is ki szeretnénk használni az élménymedence nyújtotta lehetőségeket. Netán terápiás alkalmazást is be szeretnénk vetni vele.

A megfelelő típus kiválasztásához ezt is mindenképp vegyük figyelembe, hiszen ez a tényező is jelentősen befolyásolja, hogy melyik jakuzzi lesz a legideálisabb számunkra.

Mire figyeljünk a telepítés során?

Amikor kiválasztottuk a megfelelő méretű és típusú élménymedencét, a telepítéséhez szükséges paraméterekre is gondolnunk kell. Lényeges kérdés, hogy kültéri vagy beltéri jakuzziról van-e szó, hiszen vízzel feltöltve két tonnát is nyomhat a medence, és bárhová is szánjuk, ezt a súlyt bírnia kell.

Kültéren elsősorban megfelelő alapról, illetve vízszintes felületről kell gondoskodnunk, míg beltérben a páralecsapódás elkerülése lesz a fő faktor. A jakuzzi bejuttatása sem elhanyagolható kérdés, hiszen egyben, összeszerelve szokták kiszállítani.

Az élménymedence működtetéséhez két fontos tényező tartozik: a víz és az áram. A víz esetében a feltöltésről és a leeresztésről kell gondoskodunk, de kültéren sem kell bonyolult és költséges előkészületben gondolkodnunk, hiszen mindkettő megoldható slag segítségével.

Az áramigény a jakuzzi típusától függ, ezt a tényezőt mindenképp vegyük figyelembe a kiválasztásnál, hiszen, ha csak egy fázis áll a rendelkezésünkre, a jakuzzi pedig hármat igényelne, csak kompromisszumokkal fogjuk tudni használni.

Fenntartás és karbantartás: megéri vagy sem?

A jakuzzit azonban nem csak kiélvezni kell, hanem karbantartani is, és fenntartási költségeket is számításban kell vennünk. Ahány gyártó, annyi féle élménymedence, így a havi költségek nagyon eltérhetnek. A legnagyobb költség a víz fűtése, ami a havi fenntartási összeg 70%-át is jelentheti.

A masszázsszivattyúk működése, a vízkezelés és a karbantartás jelentik a maradék 30%-ot. Természetesen a költségek a használat gyakoriságától is függenek, de általánosságban elmondható, hogy heti két-három egyórás használatot számítunk egy négy évszakos kerti jakuzzi esetén, akkor 7-20.000 forint közé tehető a havi fenntartási összeg.

A karbantartás sokakat elriaszthat egy élménymedence beszerzésétől, mert attól tartanak, hogy bonyolult és időigényes. Ráadásul a teljes vízcsere sem hangzik olcsó mulatságnak. Pedig vízcserére évente maximum 1-2 alkalommal van szükség, és a heti időráfordítás sem több, mint 5-10 perc, ami igazán nem sok.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!