Koronavírus

2020.04.07. 14:30

Hogyan tartsuk a kapcsolatot szeretteinkkel

Ha elszigeteltük magunkat a külvilágtól otthonunkban, a videochat segíthet, hogy kapcsolatban maradjunk családunkkal és barátainkkal.

Bartók Nándor

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Sokan szeretnének ilyenkor telefonról, illetve számítógépről kapcsolatba lépni szeretteikkel és vannak, akik nem túl jártasak a számítástechnikában. Nekik segítünk most, hogyan induljanak el, ha videohívást szeretnének indítani/fogadni.

Mit használjunk Androidon?

Amennyiben Honor, Huawei, LG, Samsung vagy Sony márkájú készülékkel rendelkezünk, az azt jelenti, hogy Android alapú rendszer fut a telefonunkon. Sok más gyártó is készít ezek mellett Android alapú rendszerekkel működő telefonokat.

Több lehetőségünk is van videohívást kezdeményezni. A legelterjedtebb alkalmazások erre a célra a Facebook Messenger, a Skype, a WhatsApp és a Viber. Ezek a programok ingyenesen elérhetőek a Google Play Áruházban, használatukhoz viszont mindkét félnek telepítve kell lennie a készülékén a programnak. Szerencsére a magyar nyelv biztosított hozzájuk, használatuk pedig elég egyszerű, köszönhetően a programok felhasználóbarát felületének és az interneten fellelhető segédanyagoknak.

Hogyan működik Apple termékeken?

Ha valakinek a birtokában van egy iPhone, iPad vagy Apple Mac asztali gép, akkor a FaceTime segítségével tudja legkönnyebben elérni ismerőseit. Ez az applikáció eredendően fellelhető ezeken a készülékeken, viszont használata csak erre a márkára korlátozódik, így a kommunikációhoz muszáj, hogy a másik fél is Apple termékkel rendelkezzen.

Az App Store segítségével viszont letölthetünk más programokat is ingyenesen, így például a WhatsApp megoldást nyújthat a különböző rendszerek közti kommunikációra is.

Asztali számítógép

Azok, akik asztali géppel rendelkeznek, néhány program szempontjából előnyben vannak. Ugyanis vannak olyan videohívást biztosító programok, melyek nem igényelnek külön telepítést, egyszerűen elérhetőek az internetböngészőn keresztül is, ilyen például a Skype.

További segítséget pedig ezeknek az alkalmazásoknak a weboldalain, illetve Youtube-on is találunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!