nemzetközi szakácsverseny

2020.02.05. 22:00

Veres István nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Ő képviselheti Magyarországot az európai döntőn májusban, Tallinnban.

Budapest, 2020. február 5. Az elsõ helyezett Veres István séf (elöl, b2) és Molnár Bence commis (j2), a Bábel Budapest étterem munkatársai Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke (b1) és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese (j1) társaságában a Bocuse D'Or magyar döntõjének eredményhirdetésén a Hungexpon rendezett Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon 2020. február 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Veres István, a budapesti Babel étterem séfje nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten.

A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjébe jutásért

hat magyar séf versengett:

Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Societé), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol).

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett.

A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

Veres István úgy fogalmazott, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető.

„Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok” – fejtette ki a séf.

Hozzátette: teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia.

„Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek”

- mondta Veres István.

A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta.

A legjobb csapatmunka és a legjobb hústányér díját Haraszti Zsolt, a legjobb haltányérért járó elismerést Kelemen Roland kapta. A legjobb commis-nak Molnár Dávidot, Csik Gábor segédjét választották. A környezettudatosságot elismerő fenntarthatósági különdíjjal Kelemen Rolandot tüntették ki.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a szakácsverseny magyar döntőjét a Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében, a Hungexpo területén rendezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!