meghitt időtöltés

2019.12.11. 22:22

Így romantikázzunk az adventi időszakban!

Az ünnepvárás időszakában talán még hangsúlyosabb az egymásra figyelés, az együtt töltött minőségi idő. A december kedvez az összebújós, hangulatos programoknak, és némelyikhez még csak el sem kell hagyni a nyugodt otthoni környezetet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: FXQuadro

Számos divatos és hívogató téli program létezik, ám többnyire túlzsúfoltak, és sokszor borsos árat kell fizetni azért, ha párunkkal élménydús romantikázásra vágyunk. Szerencsére a randevúötleteknek léteznek „fapados” változatai is, ami egyáltalán nem vesz el az együtt töltött idő minőségéből, sőt, még meghittebbé is teheti azt – írja a csalad.hu.

Bon-bon készítés csokiműhelyben

Helyett: Bon-bon készítés otthon

Manapság trendi randinak számít, ha a pár együtt megy főzőtanfolyamra vagy bon-bon készítő workshopra. Ha nem vágyunk ennyire irányított időtöltésre, anélkül is elmélyedhetünk a csokikészítés rejtelmeiben, hogy kimozdulnánk otthonról. A csokoládé pozitív hatásait nem kell bemutatni senkinek, így az a program, amiben szerepel ez a finomság, csakis jó lehet. Kísérletezzünk bátran a csábító édességek elkészítésével! Bizonyára nem lesz olyan gyönyörű fényes a bon-bonunk, mint egy szakértő segítségével, de annál vidámabb és egyedibb élményben lehet részünk a párunkkal. Lepjük meg kedvesünket egy kis bon-bon receptes könyvvel, szerezzük be az alapanyagokat, néhány öntőformát és díszítőelemet. Minden másnak csak a képzeletünk szabhat határt.

Forró csokizás az adventi vásáron

Helyett: Séta a téli utcákon habos, forró kakaó társaságában

Az adventi vásárok hangulata valóban varázslatos: gyönyörűek a fények, a levegőben a fahéjas, narancsos forralt bor illata keveredik a forró csokiéval. Közben persze karácsonyi zene szól. Csak sajnos szinte lehetetlen olyan estét elcsípni, amikor nincs hatalmas tumultus a nagyobb vásárokon, és lássuk be, nem biztos, hogy megéri megvenni azt a cuki kerámia bögrét, hogy abból kortyolgassuk az édes, meleg italt. Hívjuk el kedvesünket egy romantikus esti sétára, amire már otthon alaposan felkészülhetünk: főzzünk krémes, forró kakaót, majd töltsük termoszokba, és vigyünk magunkkal puha plédet is egy hátizsákban. Innen már csak rajtunk múlik, hol fogyasztjuk el a finomságot: a feldíszített utcákon kettesben andalogva, vagy egy parkban plédbe burkolózva, esetleg kilátóból figyeljük egy távoli kisváros fényeit.

Kávézós beszélgetés

Helyett: Kávékülönlegesség elkészítése otthon

Az illatos, meghitt kávéházi beszélgetések hangulatát könnyedén a saját lakásunkba varázsolhatjuk néhány egyszerű ötlettel, no és recepttel. Advent idején ne sajnáljuk a mécseseket, és a melegfényű minifényfüzéreket az otthonunkból. Ez a néhány kellék már tökéletes alapot szolgáltat egy romantikus estéhez. Kényeztessük kedvesünket igazi kávéházi italkülönlegességgel, ami valószínűleg nem készül olyan tökéletesre, mint a profi gépek segítségével, de egy jó recept csodákra képes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!