úton a csúcs felé

2019.09.10. 18:03

Már 2700 méteren jár Lengyel Ferenc

Oxigénpalack és teherhordók nélkül fogja akarja teljesíteni a távot.

Dharapani, 2019. szeptember 9. Lengyel Ferenc hegymászó, a Kalifa Alpin Csapat tagja egy függõhídon az észak-nepáli Dharapaniban 2019. szeptember 8-án. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A hegymászó és az MTI Fotósa, Mónus Márton majdnem ezer méteres szintemelkedést leküzdve jutott el 2700 méteres alaptáborba, ahonnan GPS segítségével „üzentek” az itthoniaknak.

A Kalifa csapata a Facebookon közölte a jó hírt:

„Kedves Kalifa Rajongók! Lengyel Feri és az MTI fotósa, Mónus Marci megérkeztek a Manaszlu alaptábori trekking mai állomására, így már 2700 méteren vannak. Erről csupán GPS jelek segítségével adtak hírt nekünk, sajnos sem telefonon, sem interneten keresztül nem sikerült kapcsolatba lépnünk Velük.

Marci azonban még tegnap meglepett minket egy újabb lenyűgöző fotósorozattal. Katmanduból még szombaton indultak el Besisaharba, majd szeptember 8-án érték el az 1860 méteres magasságban fekvő Dharapanit, ma pedig közel ezer méteres szintemelkedést maguk mögött hagyva érkeztek meg pihenőhelyükre. Holnap már indulnak is tovább, remélhetőleg a nap végén sikerül Velük felvenni a kapcsolatot.

HAJRÁ FERI! HAJRÁ MARCI!

HAJRÁ KALIFA ALPIN CSAPAT! 💪🇭🇺💪” – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!