Állati

2019.08.23. 14:20

Így készíthet jó képet a kutyusáról

Bár a közösségi oldalakra feltöltött fotók alapján ez nem mindig egyértelmű, okostelefonnal is lehet tökéletes fotót készíteni a házi kedvencekről. Segítünk, hogy önnek is sikerüljön!

Forrás: Shutterstock

Hol, kivel?

Amennyiben az állat jól és biztonságban érzi magát az adott helyen, sokkal nyugodtabb lesz, ami nagyban megkönnyíti a fotózást. Éppen ezért célszerű otthon, a kertben vagy a mindennapi séta helyszínén lekapni, és nem mondjuk egy számára ismeretlen terepen.

Ha tudja, hogy fotózni szeretné a kutyust, hívjon el magával valakit, akit az eb is ismer és kedvel. Az illető álljon ön mellé, és próbálja meg a kedvenc játékával motiválni a macskát vagy a kutyát. Fontos még, hogy stabilan fogja a telefont, ehhez célszerű függőlegesen tartani a mobilt. Lényeges továbbá, hogy állatot nem előnyös felülről fotózni. A legjobb tehát, ha szemmagasságból, esetleg még lejjebbről, akár a földön fekve kattint a géppel.

Hogyan?

Ügyeljen a megfelelő fényviszonyokra. Ne fotózzon nappal szemben, és ügyeljen arra is, hogy ne vetődjön árnyék az állat bundájára. Igazán sikeres persze akkor lesz a fénykép, ha a kutyus mögött nincs mondjuk szemeteskuka, szögesdrót kerítés vagy egy épp arra elhaladó autó – figyelmeztet cikkében a Vasárnap Reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!