biztonságos strandolás

2019.08.10. 22:15

A kánikula ellenére is kiváló minőségű a nagy tavaink vize

Ez az elmúlt évek fejlesztéseinek is köszönhető.

Balatonfenyves, 2019. június 10. Fürdõzõk a vízben a balatonfenyvesi szabadstrandon 2019. június 10-én. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége – hangzott el az M1 szombat esti Híradójában.

A Balatonból minden héten öt helyen, Siófokon, Balatonszemesen, Szigligeten, Keszthelyen és a Zala torkolatánál vesznek mintát a vízügyi szakemberek.

Kóbor István, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság laboratóriumi vezetője azt mondta, a tó vize fürdőzésre, horgászásra, vízi sportokra egyaránt alkalmas.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője arról is beszélt, hogy a Balaton vízminőségét javító fejlesztések eredményeképpen a tó napjainkban már hosszabb távon is képes ellenállni az egyre melegebb nyarak okozta veszélyeknek.

Az M1-en azt mondták: a vízügyi szakemberek a Velencei-tó és a Tisza-tó vízminőségét is folyamatosan figyelemmel kísérik. A laboratóriumi vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy az ország nagy tavainak vízminősége a kánikulai időszakban is kiváló.

Borítókép: Strandolók Balatonfenyvesen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!