Életstílus

2018.12.05. 17:46

Így gondozzuk helyesen a karácsonyi kaktuszunkat

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az év végi ünnepek kedvenc virágzó cserepes növénye lett nálunk.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az év végi ünnepek kedvenc virágzó cserepes növénye lett nálunk.

Ez a színpompás növény fehér, piros és rózsaszín színváltozatban is létezik, többféle méretben. Bár neve alapján decemberre tennénk, de valójában októbertől egészen február végéig is virágzik ideális körülmények között.

Így teleljen

A gondozása során fontos, hogy a pihenési időszakban nagyon keveset öntözzük, csak annyi vizet adjunk a növénynek, hogy a gyökerek ne száradjanak ki. Így, ha a növény nyáron kipiheni magát, garantált lesz a téli virágzás.

– Októberben érdemes friss virágföldbe átültetni a növényt, majd lassan fokozatosan megemelni a vízadagot, és átültetés után egy hónappal már adhatunk kevés tápoldatot is az öntözővíz mellé. A karácsonyi kaktusz szereti a világos, napos, de nem túl meleg helyet, ezért a legjobb, ha egy 15-18 fokos helyiségben helyezzük el a cserepét – hívja fel a figyelmet Konkoly Andrea dísznövénykertész, a Dr. Park vezetője.

Ha megtaláltuk a számára megfelelő helyet, ahol a növény jól érzi magát, ne forgassuk, és ne mozdítsuk el, mert minden apró változásra érzékenyen reagál.

Ha azt látjuk, hogy a karácsonyi kaktusz nem fejlődik, vagy nem virágzik, helyezzük át másik helyiségbe, ahol nincs túl közel a fűtőtesthez, nem éri huzat, vagy több fényt kap.

Tavasszal ismét csökkentsük le a locsolás mennyiségét, helyezzük át a növényt egy sötétebb sarokba, hogy a nyári pihenés után jövőre ismét legszebb pompájával ragyogjon otthonunkban.

ÉM-HI


[related-post post_id="4070557"]

[related-post post_id="4070553"]

[related-post post_id="4068110"]

[related-post post_id="4052212"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!