Életstílus

2018.11.07. 20:10

Az igényeknek megfelelően

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A leander és az amarillisz is másfajta teleltetést igényel, meg kell találni az ideális helyet nekik.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A leander és az amarillisz is másfajta teleltetést igényel, meg kell találni az ideális helyet nekik.

Mivel jelentősen kitolódik idén a jó idő és éjjel sem kell fagytól tartani, így sokan tartják még kint a teraszokon, erkélyeken a leandereket, amarilliszeket kihasználva az utolsó sugarait is napnak. Nem árt azonban felkészülni a télre és előre megtalálni neki a megfelelő helyet a teleltetésre.

Kell némi fény

A leanderfácskák és -bokrok a fagyok beálltáig maradhatnak a szabadban. A téli hónapok idején olyan fagymentes helyen legyenek, ahol némi fényt is kapnak, mert sötétben és zárt, levegőtlen helyen a leveleket sűrűn ellepik a nedvszívó pajzstetvek, amelyek ellen idejében és hatékonyan kell védekezni.

Az amarilliszt elsárgult, leszáradt levelektől tisztítsuk meg, a túlságosan hosszúra nőtt gyökereket kurtítsuk meg, és úgy helyezzük el a földben, hogy a hagyma fele a talaj felszíne felett legyen. A földet csak egyszer öntözzük meg, és a cserepet tegyük meleg, sötét helyre, ahol a hagyma élettevékenysége megindul. A bimbóképződéshez sötét, 10-12 celsiusos hőmérséklet és nagyjából 2-3 hónap szükséges. Ha már a virágszár megjelent, és 15-20 centiméterre megnyúlt, akkor következhet az intenzív öntözés, hetenként egyszer műtrágyaoldattal is. Ekkor a növényt viszont már helyezzük világos, de nem túl meleg helyre.

ÉM


[related-post post_id="4042481"]

[related-post post_id="4027624"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!