Életstílus

2018.02.03. 21:07

Idei trend: izgalmas évre számíthatunk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az idei trend nagy teret ad a kísérletező kedvű séfeknek.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az idei trend nagy teret ad a kísérletező kedvű séfeknek.

A francia Elle magazin gasztronómiai kiadványa összeállítást készített 2018 várható kulináris kedvenceiből, a válogatásuk egészséges, izgalmas irányba mutat, és sok kísérletezésnek is teret ad – számol be a Cookta főzőportál.

Csak egészségesen!

A kínai, a thai és a japán kulináris különlegességek után az idén a koreai konyha jellegzetes ételei lehetnek a nagy kedvencek. A téli olimpia miatt is képbe kerülhetnek új ázsiai ízek, a kimchi mellett valószínűleg több klasszikus koreai fogás is népszerűvé válhat.

A bodza évek óta sok nyár eleji recept kedvelt alapanyaga. A francia lap szerint az idén várhatóan az akácot, az orgonát, az ibolyát, a tökvirágot is felfedezi a gasztronómia, de a levendula is egyre több ételben kaphat szerepet.

Frissítő italok

A krémes és selymes tejeskávé, az úgynevezett latte nemcsak kávéval, de nyers kakaóbabbal és matchateával is nagy sikernek örvendhet, ráadásul az egyre tökéletesebb növényi tejekkel és fűszerekkel gazdagítva már a baristák is kezdenek rákapni a kávémentes, de frissítő, felpörgető, forró italokra.

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a hüvelyesek: a lencse és a csicseriborsó már minden egészségtudatos konyhában jelen van. Újra fel kell fedezni a sárgaborsót, nem is beszélve a kendermagról, melynek termése egy fehérjében gazdag mag.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!