Életstílus

2017.09.12. 17:46

Gyógyító hatású az apró tüskés henger

Miskolc - A dermaroller tüskés hengere apró sebek tízezreit ejti a bőrön.

Miskolc - A dermaroller tüskés hengere apró sebek tízezreit ejti a bőrön.

Minden egyes kis szúrás a test természetes öngyógyító képességét aktiválja, a kezelt területen új kollagén- és elasztánrost termelődik – írja Facebook-­bejegyzésében dr. Szobeczki Zsolt bőrgyógyász-kozmetológus.

A dermaroller maga egy nyeles, forgó henger, melynek felületét több száz hajszálvékony tű borítja. Különböző tűhosszúságú dermarollerek léteznek, hogy az egyes problémákat a legmegfelelőbben tudjuk kezelni.

A skála a 0.3 mm-es otthoni használatra szánt készülékektől a kozmetikusok által alkalmazott 0.5 mm-es méreten át az orvosi kezelésekre való 1, 1.5 ill. mély hegek esetén 2 mm-es tűhosszúságig terjed.

A dermaroller sikeresen használható aknés hegek, striák (növekedési, terhességi, hízási csíkok), tág pórusok, finom ráncok és fénytelen, megereszkedett, száraz, petyhüdt bőr esetében.

A végső eredmény a bőrhiba jelentős javulása. Pattanásosság utáni hegek és striák esetén nem tűnik el teljesen a probléma, de nagyrészt kisimul, harmad-, negyedrésze marad csak vissza.

Tág pórusok esetén majdnem tükörsima lesz a bőr, hegkezelésnél is ebben látható először a javulás.

- ÉM -


[related-post post_id="3612173"]

[related-post post_id="3597950"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!