Életstílus

2016.08.21. 11:10

Nem baj, ha lusta, legalább magas az IQ-ja

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A hétvégi napokon nem mutattak ki számot­tevő eltérést.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A hétvégi napokon nem mutattak ki számot­tevő eltérést.

A Journal of Health Psychology című szaklapban megjelent tanulmány szerint azok, akiknek magas az intelligenciaszintje, nagyon könnyen, illetve hamarabb ráunnak dolgokra, ezért több idejük marad az elmélkedésre, azaz lehet, hogy a környezetük számára úgy tűnik, csak lopják a napot és nem csinálnak semmi hasznosat, valószínűleg éppen valami világmegváltó megoldáson spekulálnak – írja a divany.hu. Ezzel szemben azok, akik fizikailag aktívak és folyton tesznek-vesznek, általában azért teszik ezt, hogy lekössék magukat valamivel, és ne kelljen elmélyedniük valamilyen szellemi munkában.

A kutatók a Florida Gulf Coas­­t Egyetem hallgatóit vonták be vizsgálatukba, akiknek egy olyan pszichológiai tesztet kellett kitölteniük, ami alapján kiderül, kik hajlamosak a hosszas tanakodásra és kik azok, akik inkább kerülik a kimerítő szellemi munkát és bölcselkedést. Az eredmények alapján a gondolkodó csoport hétfőtől péntekig sokkal kevésbé volt aktív, mint azok, akik azt vallották, hogy nem kedvelik az olyan feladatokat, amik kemény szellemi munkával járnak.

Érdekesség, hogy a hétvégi napokon nem mutattak ki számottevő eltérést a két csoport fizikai aktivitását illetően, amire a szakértők nem találtak magyarázatot. Hangsúlyozták azonban, hogy a minta csekély mérete és a megfigyelt időszak rövidsége miatt további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy egyértelmű következtetéseket vonhassanak le.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!