Életstílus

2014.09.08. 13:32

A szauna hatásai közismertek: ellentéte, a „hideg szauna” hasonló gyógyhatással bír

A hidegterápia (krioszauna) a hagyományos szauna ellentéte: itt egészen rövid időre (1-3 percig) extrém hideghatásnak (- 120-170<sup>o</sup>C) teszik ki a testünket.

A hidegterápia (krioszauna) a hagyományos szauna ellentéte: itt egészen rövid időre (1-3 percig) extrém hideghatásnak (- 120-170oC) teszik ki a testünket. A kezelés még csak nem is kellemetlen, mert a kamrában rendkívül száraz a levegő – az ilyen alacsony hőmérséklet átlagos páratartalom mellett elviselhetetlen lenne.

Bőrünk rengeteg hőérzékelő receptort tartalmaz, melyek nagyobb hányada a hideget érzékeli. A receptorok jelzései alapján szervezetünkben számos folyamat indul be, más folyamatok pedig megváltoznak. A hidegterápia orvosi alkalmazása során (már a múlt században elkezdték használni) elképesztően szerteágazó pozitív hatást tapasztaltak. Az előnyös hatások magyarázata valószínű abban keresendő, hogy a kezelés az immunrendszert stimulálja, amely ezáltal mintegy felülvizsgálja az emberi szervezetet, stabilizálja a hormonháztartást, az anyagcserét, növeli az endorfintermelést (ezek az úgynevezett boldogság hormonok), így – kellemes mellékhatásként – egy bizonyos ideig fennmaradó jó közérzetet is létrehoz.

Nehéz lenne felsorolni az összes területet, ahol az orvostudomány már sikerrel alkalmazta hidegterápiát: hatékonyan kezeli a reumatológia, gasztroenterológia, neurológia, szexológia és urológia, nőgyógyászat, endokrinológia, kardiológia, bőrgyógyászat, tüdőgyógyászat, ortopédia és traumatológia területén leggyakrabban előforduló egyes krónikus megbetegedéseket, de eredményesen alkalmazzák a fizikai rehabilitáció, a sportorvoslás során, valamint a kozmetológiában. Utóbbi is nagyon eredményes terület a hidegterápiában: igen jó eredményeket értek el a szervezet általános megfiatalításában, az alakformálásban, a túlsúly és a cellulitisz kezelésében.

Már Miskolcon is elérhető ez a páratlanul sokoldalú kezelés: az Ivett EgészségSarok a legkorszerűbb krioszauna berendezést tette elérhetővé azoknak, akik gyógyulni vágynak, vagy éppen szeretnének egészségesnek maradni. Emellett Peloyd testkezelést is végeznek, melynek során a természetes tőzeggyógyiszap előnyös fiziológiai hatásait (immunrendszer erősítése, nyirokrendszer tisztítása, lokális zsírbontás stb.) használják ki. A kezeléseket igény szerint gyógytornával is kombinálják, és szakszerűen felhelyezik a számos panasz enyhítésére alkalmas kineziológiai szalagokat is.

Zimány Ivett, (Ivett EgészségSarok): „A férjem és az én végzettségem is az egészségüggyel kapcsolatos, így számunkra egyértelmű volt, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Miskolcon azért nyitottam üzletet, mert azokon az embereken szándékozok segíteni, akik szeretnének változtatni az életükön: kevesebb fájdalommal, esetleg kevesebb kilóval akarnak tovább élni. Magam is kipróbáltam mindkét, általunk végzett kezelést, sőt folyamatosan használom mindkettőt. Nekem sokat segített a gerincproblémáimon: gondoltam, ha nekem bevált, akkor miért ne segítsek másokon is? Így került ez az igen hasznos újdonság Miskolcra. Sportolók közül is többen használják rendszeresen igen jó eredménnyel, például a DVTK focistái minden mérkőzés előtt és után részt vesznek a kezelésen, és a Hadd Szaladjon Racing két ralli versenyzője is nálunk készül a futamokra. Ez a kezelés azoknak az aktív dolgozóknak is jó lehetőség, akik nem szeretnének kiesni a munkából, mert a tapasztalatok szerint mindkét kezeléssel gyorsabb a gyógyulás, így hamarabb térhetnek vissza a munkájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!