Életstílus

2010.09.07. 18:11

Mikor sminkeljenek a diáklányok?

<p>Sminkeljen-e egy tizenéves? Ha igen, akkor hogyan? Mivel rontják el a diáklányok a sminkjüket?</p>

A sminkelés a felnőtté válás egyik lépcsője, nem véletlen, hogy a mai felnőtt nők 70 százaléka már 15 éves kora előtt elkezdett ismerkedni a sminkeléssel. Sőt, igazából még ennél is korábban elkezdik próbálgatni a lányok otthon a tükör előtt, az anyutól elcsent sminkeszközökkel a szépítkezést. És ez így is van jól, ezzel tanulják meg, hogyan bánjanak a sminkkel és miként tudják előnyösen kihangsúlyozni arcukat. Persze az már egészen más kérdés, hogy hogyan lépnek ki a házból...

Ebben a szülőnek is felelőssége van, s ezzel megválaszoljuk azt a kérdést is, hogy sminkeljen-e egy tizenéves. A szülő valószínűleg ezt nem tudja megakadályozni, tehát, ha tenni nem tudunk ellene, akkor legalább segítsük lányunkat, hogy arc kikészítése minél természetesebb legyen. Mutassuk meg, hogy az ő korábban mi a megengedhető nappali smink, s hogy miért kell ezekből keveset használni. Ha nem teszsük, a lányok a házon kívül, vagy az iskolában fogják kifesteni magukat...

A tinilányok arcán a smink akkor jó, ha üdévé és frissebbé varázsolja arcukat, ugyanakkor finoman kihangsúlyoz és láthatatlanul fedi a hibákat. Ebből talán ki is tűnik, hogy a szem mostanában divatos erős kontúrfestése még nem nekik való, s ezt inkább hagyják meg a 25 év fölötti nőknek.

A sminktanácsok című videóban Dévényi Kathy sminkmester elkészít egy olyan sminket, ami a legtöbb tinilánynak jól áll és elmondja azt is: mivel rontják el a diáklányok az arcfestésüket.
Forrás: MON/www.freepress24.tv

Nézze meg a videót >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!