Életstílus

2010.09.25. 08:19

Kamaszok az italcsúszdán - Népszabadság

<p>Egyre korábban serdülnek a fiatalok, így jó részük egyre korábban lesz "italfaló", akiket nem a kábulat, hanem csak a gyors és teljes lerészegedés hajt - olvasható a Népszabadságban. Az ilyen kamaszok nem nézik, mit isznak, csak a mennyiség és a gyors hatás számít nekik.</p>

A felmérések szerint a magyar középiskolások negyede ilyen "rohamivónak" számít. A lap szerint, mára az alkoholfogyasztás egyfajta önmeghatározó szerepet kapott, az "az vagy, amit iszol" elv alapján. A gyártók éppen ezt lovagolják meg, így könnyen be is cserkészik a fiatalokat. Erre a legjobb példa az úgynevezett "italcsúszda" amely az anyatej biztonságot, szeretetet, ártatlanságot nyújtó képzetét vegyíti az alkohol sötét, szexualitást, függetlenséget sugalló képzetével. A két világ közelítése, vagyis a szesznek gyümölcslevekhez, tejszínhez keverése olyanokat is bevon az alkoholfogyasztók körébe, akik korábban távol maradtak ettől. A felmérések azt mutatják, hogy a kamaszok egyre többet vesznek ezekből a készen kapható koktélokból is - írja a lap.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!