Életstílus

2010.07.01. 17:01

Térkép a férfi szívéhez

<p>Az alábbi módszerek megismerésével és felhasználásával nemcsak megtartható a férfi szerelme, hanem lélekben is közelebb kerülhet hozzá.</p>

A férfi akkor szeret igazán, ha érzi, hogy teljesen megértik és szeretik, mindenre való tekintet nélkül. Az alábbi módszerek megismerésével és felhasználásával nemcsak megtartható a férfi szerelme, hanem lélekben is közelebb lehet kerülni hozzá, mégpedig úgy, hogy nem kell elszenvedni semmiféle megaláztatást, a női méltóság csorbulását, netán elvesztését - írja az astronet.hu.

A nagymamák ösztönösen ráéreztek arra, ami nemzedékekkel ezelőtt anyáról leányra szállt még, s amit a mai kor lélekbúvárai kezdenek tudományosan alátámasztani, nevezetesen: a férfi akkor szeret, ha érzi, hogy teljesen megértik és szeretik, mindenre való tekintet nélkül. Ha érzi, hogy úgy tud asszonyával beszélgetni, ahogy senki mással, mert akkor a feleség nem cserélhető fel senkivel. De ilyen párbeszéd csak az egy nyelven beszélők között lehetséges. Vagyis annak a nőnek, aki boldogságra vágyik, el kell sajátítania a kedvese „én-nyelvét”.

A megértés mindennek az alapja

Minden ember hajlamos a gyanakvásra és az ellenségességre, ha nem értik meg vagy ha nem bíznak benne. Ez az alapelve a szerelmi, a házassági köteléknek is.
És a megértés az alapja az úgynevezett „én-nyelvnek” is, ami olyan fontos szerepet játszik az emberek közötti sikeres (vagy sikertelen) kapcsolatban, mint a hétköznapi érintkezésben az anyanyelv. Azon senki sem csodálkozik, hogy más anyanyelvű emberrel csak akkor tudja sikeresen megértetni magát, ha legalább az egyik beszéli a másik nyelvét. Ezt a hétköznapi életben mindenki természetesnek találja, miközben eszébe sem jut, hogy a férfi-nő kapcsolat alakulásának ugyanígy megvan a maga sajátos, külön nyelve, ami messziről sem azonos a hétköznapi anyanyelvvel, sőt jóval több, mint annak valamilyen akcentusa. S ha erre (véletlenül vagy ösztönösen) a párnak sikerül ráhangolódnia, akkor születik a boldog házasság, a nagy és örökké tartó szerelem. Enélkül legfeljebb alkalmi, futó kapcsolat jön létre. Sokszor csodálkozik is a világ, miért nem értik meg egymást, amikor pedig mindkét fél látszólag megfelelne a másiknak.
Az anyanyelve mellé tehát minden nőnek okvetlenül meg kell tanulnia azt a bizonyos szerelmi nyelvet, ha sikeres partnerkapcsolatra vágyik.

Kire, melyik érzékszerv használata jellemző

A pszichológia nem túl régi felismerése szerint a hét érzékszerv közül csupán háromnak (a látásnak, a hallásnak és a tapintásnak) van meghatározó szerepe a szerelmi kommunikációban. És ugyancsak nem túl régi az a felismerés, hogy e kiemelt három közül is általában mindenkire csak az egyik jellemző. Vagyis van, aki elsősorban a szemével, más inkább csak a fülével, a harmadik típus pedig főleg a tapintása révén szerez információt a világról.

Az egyszerűség kedvéért az első nevezhető „csupa szemnek”, a második „csupa fülnek”, a harmadik „csupa szívnek”. Az információszerzés módja ugyanis tudat alatt meghatározó szerepet játszik az ember személyiségének alakulásában, érzelmi és gondolati fejlődésében egyaránt.
A „csupa szem” figyelmét csak úgy lehet felkelteni, ha „láttatják” vele az eseményeket, a „csupa fül” inkább a hallása révén tájékozódik, a „csupa szív” pedig az érzései révén fogható meg. (A harmadik csoport meghatározása a legnehezebb, mert aki oda tartozik, arra észérv nem hat, csupán az érzelmein-érzésein keresztül lehet megfogni.)

Aki tehát nem szeretne tévedni a partnere lelkialkatának megítélésében, helyesen teszi, ha mostantól jobban odafigyel arra, hogy melyik érzékszervére hatva tudja leginkább lekötni a figyelmét: azokhoz tartozik-e, akik nagyon is adnak a részletekre, a látványra, a megjelenésre, vagy azokhoz, akik még a legrikítóbb színű új ruhát, hajszínt sem veszik észre, illetve azokhoz sorolható, akik imádnak beszélgetni, és szívesen mások elé tárják legbensőbb érzéseiket is... (Ha egyik csoportba sem illik, akkor a párja alighanem „keverék” vagy más néven fakír.)

Az egymásét kölcsönösen kiegészítő én-nyelv

Aki elsajátította a férfi én-nyelvét, az a kezében tudhatja a férfi rejtélyes és talányos jellemének kulcsát. Tudni fogja, hogyan kerülje el a vitát és a konfliktust: milyen szavakat használjon, hogy meggyőzze társát a maga igazáról. Egyszeriben képes lesz meghatározni, hogy valójában mi fontos a férfi számára, és nem pazarolja hiába az időt.
Forrás: www.astronet.hu

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!