Szavazásra fel!

2022.09.27. 10:00

Elindult az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatok közönségszavazása

Hétfőtől már szavazhatnak a természetjárók az Aktív Magyarország által immár harmadik alkalommal meghirdetett Év Kilátója és Év Turistaháza pályázatok jelöltjeire.

A beküldött pályázatok közül szakmai zsűri válogatta ki a tíz-tíz legjobbat

Forrás: Facebook/@aktiv.magyarorszag

A pályázatok célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, illetve leghangulatosabb turistaszállásait. A két kategóriában több tucat nevezés érkezett, melyek közül a közönség választhatja ki, hogy melyik kilátó, illetve turistaház legyen idén az ország kedvence – közölte az Aktív Magyarország.

A beküldött pályázatok közül szakmai zsűri válogatta ki a tíz-tíz legjobbat. Olyan jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, amelyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ott.

A szervezők kiemelték, hogy országszerte egyre több, egyre egyedibb kilátó teszi még vonzóbbá a természetjárást, a természetközeli turistaszállások pedig ma már korszerűek, így a mai igényeket kielégítő, modern felszereltséggel várják a kikapcsolódni vágyókat.

Első alkalommal, 2020-ban a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó, tavaly pedig a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó volt az Év Kilátója pályázat nyertese. A turistaházak közül két éve a tolnai Annafürdő Vendégház diadalmaskodott, 2021-ben pedig a Szelcepuszta Turistaházat választották a legjobbnak a szavazók.

Annak érdekében, hogy a verseny minél színesebb legyen, a tavaly bejutott tíz-tíz legjobb pályázat ezúttal nem indulhatott, ezek így csak jövőre kaphatnak újra esélyt. Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével október 6-ig.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!