Két változatot ígérnek

2022.08.01. 19:10

Hamarosan érkezik a Zelenszkij akciófigura

Az ukrán elnökről mintázott akciófigura terepmintás ruhában lesz kapható.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan saját akciófigurát kap, miután egy gyűjtésen 90 000 dollárt adományoztak a játék gyártására, ami háromszorosa a projekt eredeti 30 000 dolláros céljának – írja a V4NA.

„Nincs szükségünk több szuperhősre. Csak adj nekünk még néhány igazi, nagy szívű embert, akik hajlandóak szembenézni a lehetetlen esélyekkel” – olvasható az adománygyűjtő oldalán.

A projekt Jason Feinberg brooklyni székhelyű FCTRY nevű cégétől származik, és a adománygyűjtő-oldalon, a Kickstarteren a hivatalos „Project We Love” szlogennel van megjelölve. Az FCTRY úgy jellemzi magát, mint egy kis, családi tulajdonban lévő, for-profit cég, akik nem fogják megoldani a világ problémáit, de idealista hajlammal rendelkeznek.

Zelenszkij, az egykori színészből lett elnök, megragadta az amerikai kulturális elit képzeletét, a Vogue szerkesztőitől kezdve, ahol nemrég a felesége is a címlapon szerepelt, egészen Hollywoodig, ahol az egyébként békés hírességek egyenesen vérengzésre szólítanak fel, emlékeztet a The Post Millennial.

Az FCTRY most két Zelenszkij akciófigura változatot ígér, amiknek a használatát nyolc éves kortól fogják ajánlani, hogy felvegye a versenyt a már népszerű szuperhősökkel. Az egyik az Original Zelensky Action Figure, a másik a Limited Edition Zelensky in Black lesz a tervek szerint.

Az FCTRY lesz a második cég, amely szuperhős figurát készít az ukrán elnökről, ugyanis nemrég a chicagói Citizen Brick játékgyártó cég készített egy LEGO-szerű minifigurát is Zelenszkijről. Az a játék darabonként 100 dollárba került, és órák alatt elfogyott.

A Hyperallergic portál szerint a minifigurát gyártó cég, amelynek tulajdonosa a LEGO-rajongó Joe Trupia, ukrán zászlóval díszített Molotov-koktél kiegészítőket is készített, amelyeket 20 dollárért lehetett megvásárolni.

A figura eladásából 145 ezer dollár gyűlt össze a Direct Relief nonprofit szervezet számára, amely orvosi segélyt küld Ukrajnába.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 29-én. Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!