Lakberendezés

2022.08.06. 17:00

Dekorálja újra az otthonát egy délután alatt!

Felpezsdítené az otthonát, de sem ideje, sem pénze nincs rá? Nem kell vagyonokat költenie, ha szeretné újradekorálni a helyiségeket.

Csak apró változtatásokra van szükség, hogy felfrissüljön az összkép. A Lakáskultúra Online összegyűjtött pár praktikát, amellyel olcsón és könnyedén megújíthatja az otthonát – akár egy délután alatt!

Printek minden mennyiségben

Böngésszen a Lakáskultúra letölthető sablonjai között és találja meg stílusához legközelebb illő dekoráció alapot! A képeket hármasával válogatták össze, így érdemes egységként tekinteni rájuk. Vegye elő kereteit és vágja méretre a kinyomtatott printeket. Gyors és egyszerű megoldás, amivel feldobhatja az otthonát. Ha pedig kreatívabb megoldást szeretne, készítse el a saját faliképét!

Dzsungel feeling

Szerezzen be pár növényt és bátran helyezze azokat különböző magasságú helyekre. A napos helyet szeretők mehetnek az ablakpárkányra és ablaknál lógó makramé virágtartóba. Árnyékos helyet kedvelő növényeket pedig könyvespolcra, íróasztalra és kisebb komódokra helyezze el. A lényeg, hogy különböző magasságokban legyenek a szobanövényei. Tudta, hogy egy növényekkel teli lakásban élő ember sokkal boldogabb?

A,Beautiful,Blonde,Woman,Takes,Care,Of,Houseplants.,A,Woman
Forrás: Shutterstock

Bútortologatás

Rendezze át a bútorokat! Ha változásra vágyik, a leggyorsabb megoldás – és a legkörnyezetbarátabb is, hiszen nem vásárol újat –, hogy új helyre helyezi át a már meglévő darabjait. Egy jól elhelyezett bútor pedig akár optikailag is növelheti a teret. Ha nem  biztos benne, hogy működik az új elrendezés, készítsen tervet, skiccelje fel egy papírra a szobát és próbálkozzon különböző elrendezésekkel. Ha ezzel megvan, bútortologatásra fel!

Dekoráció újra

Cserélje fel a szőnyegeket és a díszpárnákat a lakásban. A nappaliban lévő párnák keveredhetnek a hálószobaival. Az étkezőben lévő futószőnyeg átkerülhet a konyhába és így tovább. Apró módosítások, de összhatásában megváltoztatják az egész lakás hangulatát és érzetét.

Csere-bere

Ha van olyan dekortárgya, amihez már nem fűzi semmilyen érzelem, akkor keressen valakit az ismerősei közül, aki szívesen befogadná azt, esetleg adja el online. Így körforgásban tartja az adott tárgyat és lehetséges, hogy ön is talál egy különleges darabot másnál, amivel könnyedén feldobhatja az otthonát.

Renovation,,Diy,And,Home,Improvement,Concept,-,Happy,Smiling,Woman
Forrás: Shutterstock

Festés

Megunta az egyik bútorát? Fesse újra! Ha biztosra akar menni, festés előtt érdemes lecsiszolni a bútor felületét, hogy a festék jobban tapadjon rá. Kisebb bútor esetén egy délután alatt kész lehet a felújítással. Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kis színt és újdonságot vigyen az otthonába!

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!