Időszaki kiállítás

2022.07.27. 11:10

Veterán autós napot tartanak szombaton Budapesten, az Északi Járműjavítóban

Veterán autók és motorok, egy repülőgép és egész napos programok várják az érdeklődőket a Veteránok az Északiban elnevezésű veterán autós napon szombaton Budapesten, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.

A Közlekedési Múzeum szervezésében megvalósuló eseményen Mercedesek, BMW-k, régi Skodák, Volvók, de a mindenki által ismert Trabantok és Wartburgok is láthatóak lesznek egy eredeti, 1958-ban készült Rubik R-22SV Super Futár C típusú repülőgép mellett, amelynek tervezője idősebb Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálójának édesapja volt – olvasható a múzeum közleményében.

A közönség megtekintheti a Volt egyszer egy Északi. a történet folytatódik című időszaki kiállítás különleges járműveit is, köztük a Ford T-modellt, a GAZ-12 ZIM-et, többféle Ikarust vagy a "Szellem" becenévre keresztelt mozdonyt, amely a gőzmozdonyok sebességrekordját tartja Magyarországon.

A múzeum gyűjteményéből most először állítanak ki egy olyan különleges Pannónia T8-as motorkerékpárt, amely 1964-ben kifejezetten külföldi piacra készült, az Egyesült Államokba történő exportját követően pedig soha nem értékesítették, így mindössze 150 mérföldet futott.

Lesznek interaktív tárlatvezetések az egykori ipari csarnokban, a Közlekedési Múzeum kiállításában, egy bunkertúra keretében pedig a járműjavító egykori hidegháborús óvóhelyét fedezheti fel a közönség.  

A nap során előadást tartanak az Óbudai Egyetem veterán gépjármű-restaurátor szakának munkatársai, a gyerekek retro tűzoltóautóval vívhatnak vízipisztolyos csatát, de lesz rajzverseny és egyedi tetoválások is. A program a Volt egyszer egy Északi. a történet folytatódik című kiállításra váltott jeggyel látogatható – áll a közleményben.
 

Borítókép: Közlekedési Múzeum Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!