Apró, de hasznos tanácsok

2022.07.30. 11:00

Kilenc pénztárcakímélő tipp a bevásárlásokhoz

Sok dolog van, amin spórolhatunk, de a konyha talán az a terület, ahol a legnehezebb ezt megtenni, mert enni, ugyebár, kell, és ha lehet, olyasmit, ami jól esik. Ám ha a mindennapos bevásárlásainkat górcső alá vesszük, legtöbbünknél fülöncsíphető jó néhány extra kiadás, ami a nassolni valóknál, sőt, a kicsi tasakba csomagolt mustárnál, vagy az egyenként becsomagolt fogpiszkálónál is feleslegesebb. A Mindmegette hasznos tippjeit osztjuk meg.

  1. Mielőtt bevásárolni indulunk, nézzünk körül otthon! Legyen rend: legyünk tisztában azzal, hogy mi van a hűtőben és a spájzban.
  2. Készítsünk heti menüt és listát! Sok pénzt megspórolhatunk, ha hetente csak egyszer vásárolunk, és a hét többi napján csak a zöldséget és a pékárut szerezzük be.
  3. Ne vegyünk előre csomagolt, mélyhűtött készételeket, puffasztott, cukrozott gabonapelyheket, kisdobozos gyümölcsjoghurtokat! Állítsuk össze mi magunk a müzlinket külön-külön kapható alapanyagokból, és részesítsük előnyben a literes, fél literes joghurtokat. Ez utóbbinál csak arra kell figyelni, hogy mindig tiszta kanállal nyúljunk a bödönbe, mert a szennyeződésektől könnyebben megromlik. Az alapanyag általában olcsóbb, így a végeredmény is az lesz.
  4. A kis csomag nem feltétlenül olcsóbb – nézzük meg a kilónkénti, literenkénti árakat, az alapján kalkuláljunk!
  5. A kuponok, akciók akár jók is lehetnek, de figyeljünk oda! Ha ugyanis olyan dolgokat veszünk meg nagy tételben, amelyeket máshol akció nélkül is rendszeresen olcsón megkapunk, az nem spórolás – különösen akkor nem, ha megromlik a vásárolt termék.
  6. Részesítsük előnyben az olcsó és jó minőségű, hazai idényzöldségeket és -gyümölcsöket! Ha tehetjük, vásároljunk helyi terméket, helyi termelőtől: finomabb és sokszor olcsóbb, nem is beszélve ennek a környezetkímélő aspektusáról.
  7. A drágább termék gyakran nem tud többet, mint az olcsóbb, a jóval kevesebbe kerülő sajátmárkás áru mögött pedig sokszor egy-egy nagy gyártó prémium terméke rejtőzik. Ajánlott elolvasni a „gyártja” címszó alatt szereplő cégnevet is.
  8. Vásároljunk saját, textil bevásárlótáskával, ne fizessünk a műanyag zacskókért! Így a pénztárcánkért és a környezetünkért is sokat tehetünk.
  9. Éhesen ne vásároljunk!

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: illusztráció (Shopping)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!