Egészséges élőhely

2022.06.22. 11:30

Kétszázötven elefántot költöztetnek át Malawin belül állatvédők

Az elefántokon kívül számos bivalyt, impalát, cobolyt, varacskosdisznót és vízidisznót is visznek.

Állatvédők 250 elefánt átköltöztetését tervezik Malawin belül: a jövő héten az ország déli részén fekvő Liwonde Nemzeti Parkból a középső részen elterülő Kasungu Nemzeti Parkba viszik az állatokat.

A költöztetéssel elejét akarják venni a liwondei populáció túlszaporodásnak, egészséges élőhelyet akarnak teremteni, és csökkenteni akarják az emberek és az elefántok közötti konfliktusok számát – írta keddi közleményében a Nemzetközi Állatvédelmi Alap (International Fund for Animal Welfare, IFAW).

Az IFAW a malaxi természetvédelmi hivatallal (DNPW) és az afrikai nemzeti parkok állatvédelmi szervezetével együttműködve június 27. és 29. között, nagyjából öt óra alatt szállítja a elefántokat mintegy 350 kilométerre délről északra.

Liwondéból Kasunguba visznek az elefántokon kívül számos bivalyt, impalát, cobolyt, varacskosdisznót és vízidisznót is – olvasható a közleményben.

Mióta az elmúlt években a Liwondéban megfékezték az orvvadászatot, az elefántok száma folyamatosan növekedett, ami megterheli az ökoszisztémát.

A Kasunguban 120 elefánt él jelenleg, így elegendő a hely a 250 érkezőnek. 2016-ban az afrikai parkok szervezete már áttelepített 520 elefántot Malawin belül, hogy eloszlásuk egyenletesebb legyen az országban.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) becslése szerint mindössze 350 000 elefánt él Afrikában, 1970-ben még nagyjából kétmillióan voltak. Az orvvadászat és az elefántcsont-kereskedelem mellett az élőhelyek zsugorodása veszélyezteti őket leginkább.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!