Nyújtsunk együtt kapaszkodót!

2022.05.23. 18:18

Rászoruló gyermekeknek gyűjt pénzadományt az Ökumenikus Segélyszervezet

A mostani gyűjtésben a segélyszervezet Kapaszkodó nevű programjának támogatására kérik az embereket.

Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet, a pénzadományokból 3000 rászoruló gyermek felzárkózását segítik és nyári táborokat szerveznek a segélyszervezet Kapaszkodó elnevezésű programjában.

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató a gyűjtést indító hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a háború miatt menekülők után most a magyarországi rászoruló gyermekekre irányítja a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet, mert - mint mondta - nem lett kevesebb a munkájuk Magyarországon, nem lett kevesebb a rászoruló.

Hozzátette: a kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni június végéig, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal. Emellett a Tescónál is lehet június 19-ig kuponok vásárlásával támogatni a segélyszervezet munkáját.

Gáncs Kristóf elmondta: a mostani gyűjtésben a segélyszervezet Kapaszkodó nevű programjának támogatására kérik az embereket. A Kapaszkodó országszerte húsz helyszínen háromezer gyermek felzárkózását segíti rendszeresen átmeneti otthonokban, hátrányos helyzetű térségekben.

Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházban
Forrás: Lang Robert / Ökumenikus Segélyszervezet

Emlékeztetett arra: a program része a Biztos Kezdet Gyerekházak rendszere, ahol a születéstől segítik a legkisebbek fejlődését, a Tanoda programban és a Jelenlét pontokon a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget hátrányaik ledolgozásához.

A segélyszervezet által működtetett átmeneti otthonokban azért dolgoznak, hogy a gyerekek megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. A bentlakásos táborokban és napközis táborokban pedig az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyermekfejlesztésre helyeznek nagy hangsúlyt.

A sajtótájékoztatón részt vett a segélyszervezet két önkéntese: Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető, aki a Biztos Kezdet Gyerekházakban tapasztaltakról, míg Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász pedig a tavalyi kastélyosdombói táboroztatás élményeiről mesélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!