Guinness-világrekord

2022.04.29. 11:15

Felavatták a világ leghosszabb üveghídját

Abban reménykednek, hogy az új attrakció még több turistát vonz a festői szépségű, hegyvidéki régióba.

A világ leghosszabb, 632 méter hosszú üveghídját avatták fel pénteken Vietnamban, Son La tartományban. A Bach Long (Fehér Sárkány) függőhíd, amely a Moc Chau régió legújabb turistalátványossága, két hegyet köt össze egy 150 méter mély völgy fölött.

A helyi idegenforgalmi hivatal kezdeményezni fogja, hogy a Guinness-világrekordok könyve hivatalosan is a világ leghosszabbjaként ismerje el a vietnami függőhidat.

A világ leghosszabb üveg gyalogoshídja címet jelenleg egy 526 méteres, 2020-ban átadott függőhíd viseli a kínai Kuangtung tartományban.

A vietnami Fehér Sárkány híd háromrétegű edzett üvegből készült, amelyet a Saint Gobain francia cég gyártott. Az építtetők szerint ha egy üvegpanel egyik rétege el is törne, a másik két réteg még mindig képes lenne megtartani öt tonna súlyt. A gyaloghíd teherbíró képességét úgy ellenőrizték, hogy teher- és személyautókkal hajtottak rá. Egyidejűleg akár 500 ember is tartózkodhat rajta minden gond nélkül. A hatóságok abban reménykednek, hogy az új attrakció még több turistát vonz a fővárostól, Hanoitól 200 kilométerre nyugatra fekvő, festői szépségű hegyvidéki régióba, amely híres teaültetvényeiről, vízeséseiről, denevérbarlangjáról és hegylakó népcsoportjairól.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!