Tragédia

2022.02.16. 14:30

Hat évtized után történt újra halálos cápatámadás Sydneyben

Szemtanúk szerint egy körülbelül négy és fél méteres fehér cápa tépett szét egy fürdőzőt Little Bay előváros strandjánál szerda délután.

Médiajelentések szerint szemtanúk „emberi maradványokat és sok vért” láttak a tengerben a támadás helyszínén. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy az áldozat „katasztrofális sérüléseket szenvedett”.

Sydney partjainál 1963 óta ez volt az első halálos cápatámadás – írta a Sydney Morning Herald.

A médiabeszámolók szerint a hangos sikításra felfigyelő szemtanúk azt látták, hogy egy tengeri ragadozó „függőlegesen” támad rá egy, a lehűlés ellen védő úszóruhát viselő emberre.

Egy kiáltást hallottunk, megfordultunk, olyan volt, mintha egy autó csapódott volna a vízbe, egy nagy csobbanást hallottunk, majd a cápa marcangolni kezdte a testet, minden csupa vér volt 

– mondta egy szemtanú a Nine helyi tévécsatornának.

A kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni, a strandot lezárták. Az áldozat kilétét nem közölték.

Új-Dél-Wales állam kormánya dollármilliókat költött olyan technológiákra, amelyekkel megelőzhetők a cápatámadások, így védőhálót feszítettek ki a vízben 51 fürdőhely körül, drónokat, továbbá olyan cápalehallgató állomásokat helyeztek üzembe, amelyek műholdak segítségével figyelik a ragadozókat, és vészjelzést küldenek, ha fehér cápát észlelnek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!