Nem semmi késedelem

2022.01.08. 13:20

76 év után érkezett meg egy katona édesanyjához írt levele

A felbontatlan levél 75 évig hevert az amerikai postaszolgálat egy pittsburghi hivatalában, mielőtt megtalálták volna.

Egy Németországban állomásozó amerikai katona édesanyjának írt levele 76 év után érkezett meg Massachusettsbe. John Gonsalves őrmester 22 évesen írta a levelet 1945 decemberében Woburnben élő édesanyjának, miután véget ért a 2. világháború. A felbontatlan levél 75 évig hevert az amerikai postaszolgálat egy pittsburghi hivatalában, mielőtt megtalálták volna.

Drága Anya! Ma kaptam meg a másik leveledet, és nagyon örültem, hogy jól mennek a dolgok. Ami engem illet, jól vagyok, minden rendben. De ami a kaját illeti, az többnyire elég pocsék – olvasható a levélben.

Gonsalves 2015-ben hunyt el, édesanyja sincs már az élők sorában. A posta azonban megtalálta a katona özvegyének, Angelinának a címét. A pár 5 évvel a levél elküldése után ismerkedett meg egymással.

A posta alkalmazottai nemcsak az eredeti levelet küldték el az özvegynek, hanem egy kísérőlevélben azt is hangsúlyozták, nagyon fontosnak tartották az egykori levél eljuttatását.

A Gonsalves család a levél kézhezvétele után felhívta a postát és köszönetet mondott.

Angelina Gonsalves a helyi televízióban elmondta, hihetetlennek tartja, hogy 76 év után megkapták férje kézzel írott levelét. A 89 éves özvegy hozzátette, úgy érezte a levél láttán, mintha visszatért volna a férje.

Borítóképünk illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!