Ország-világ

2021.11.13. 18:15

Jónak lenni jó: meghaladta a tízmillió forintot az adományvonalon összegyűlt felajánlás

Egy hete kezdődött el a közmédia jubileumi Jónak lenni jó! karitatív kampánya, a 1357-es adományvonalon máris több mint 10 millió forintnyi összeg szerepel. A közmédia éves adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje idén a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Sajtó és Marketing Irodája szombaton az MTI-vel.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regõczi Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél, mellette Áder János államfõ az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában 2021. november 6-án. A koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítõ Regõczi István Alapítvány munkáját támogatja az idén 10. alkalommal megrendezendõ, jubileumi Jónak lenni jó! jótékonysági kampány.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Egy héttel ezelőtt indította el immár tizedszer a közmédia a Jónak lenni jó! elnevezésű adománygyűjtő kampányát.

A jubiláló karitatív akció kedvezményezettje idén a Regőczi Alapítvány, amelynek missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyermekek számára

– írták.

Az eltelt egy hét alatt máris bebizonyosodott, hogy óriási összefogásra képesek az emberek, hiszen a 1357-es adományvonalon november 13-ig 10.865.000 forint gyűlt össze.

Az adományvonal továbbra is él: a 1357-es számot tárcsázva, vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Covid-árvákat és családjaikat segítő Regőczi István Alapítványt. Emellett az Alapítvány két bankszámlaszámára is várja a segíteni vágyók hozzájárulásait

– áll a közleményben.

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea az 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívó sisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez. A felajánlott relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak – írták.

Borítókép: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél, mellette Áder János államfő az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában 2021. november 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!