Filmsorozat

2021.09.28. 13:55

Rajzfilmfigurák hívják fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre

A kisfilmek a legfiatalabbak nyelvén mesélnek a fenntarthatóságot meghatározó témákról.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

SPAR Öko Kaland címen tízrészes animációs szériát indít szeptembertől az óvodások és a kisiskolások számára a SPAR áruházlánc. Az epizódok olyan kulcsfontosságú kérdéseket dolgoznak fel, mint a szelektív hulladékgyűjtés és az élelmiszerek pazarlásának visszaszorítása.

Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője elmondta, a vállalat egységes stratégiát dolgozott ki a fenntartható jövővel kapcsolatos környezeti és társadalmi ügyekkel kapcsolatban. A SPAR – a fenntartható jövőért nevű program fókuszpontjai a környezetvédelem, az egészséges életmód, az élelmiszer-biztonság, a munkatársak segítése és a társadalmi felelősségvállalás. A projekt részeként az áruházlánc a vásárlókkal együtt próbálja mérsékelni a környezeti terheket.

A vállalat dolgozói kiemelt figyelmet fordítanak a bőséges és közérthető információn alapuló szemléletformálásra is.

A környezettudatosságra történő nevelést nem lehet elég korán kezdeni. A SPAR Öko Kaland sorozat ezért a legkisebbekhez szólva dolgozza fel a környezetvédelmi témákat. Ezek közé tartozik az egyszer használatos műanyagok kerülése, az adománygyűjtés és a segítségnyújtás is.

A rajzos mese humoros formában érzékenyíti a legfiatalabbak környezeti és társadalmi jelenségekre. A tíz darab negyven másodperces epizódban a Föld elemeit megtestesítő karakterek, Szellőcske, Vizecske, Tüzecske, Földecske és Szívecske keverednek tanulságos kalandokba.

A sorozatot a SPAR online platformjaink, a honlapján és a Youtube-csatornáján lehet megtekinteni.

Bortóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!