világhírű magyar termék

2021.03.22. 18:00

Az arab világ első herendi porcelánüzlete nyílt Abu-Dzabiban

Az Avenue at Etihad Towers épületében nyílt meg az arab világ első, kizárólag herendi porcelánt árusító üzlete.

Az Avenue at Etihad Towers épületében nyílt meg az arab világ első, kizárólag herendi porcelánt árusító üzlete, amely kézi készítésű és festésű porcelánkészleteket, lakberendezési tárgyakat és mesterdarabokat kínál – tájékoztatta a veol.hu hírportált Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója.

Az Al Mazroui Group és a Herendi Porcelánmanufaktúra közötti partneri együttműködési megállapodás eredményeként nyitotta meg kapuit az elmúlt hetekben a Herend United Arab Emirates nevű üzlet, amelynek fő célcsoportja a prémium kategóriájú porcelánkészletek és lakberendezési tárgyak iránt érdeklődő közönség az Egyesült Arab Emírségekben és az Öböl-térségben. Az üzlet helyének kiválasztásakor az Al Mazroui Group több exkluzív épületet is megtekintett az Emírségek fővárosában, végül legtökéletesebbnek az Avenue at Etihad Towers bizonyult, amely a legkifinomultabb divat és ékszerek rajongóinak kiemelt célpontja, ahol világmárkák kínálják legújabb kollekcióikat.

Az Etihad Towers Abu-Dzabiban
Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

A harmonikus külső– és belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező impozáns bevásárlóközpont a főváros kiemelt, reprezentatív épületegyüttesében, az Etihad Towersben található, ahol pazarul berendezett lakások és üzletek váltják egymást, valamint itt várja vendégeit az ötcsillagos Conrad Abu Dhabi Etihad Towers szálloda is.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

A bevásárlóközpont ideális helyszínt biztosít a prominens vásárlók, többek között a királyi család tagjainak és az ország legbefolyásosabb személyeinek meghódítására. A szomszédos országokból idelátogató, jelentős vásárlóerővel bíró turistákkal kiegészülő ügyfélkört tekintve bátran kijelenthető, hogy az abu-dzabi üzlet megnyitása a herendi márka bevezetésének fontos állomása a térségben.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

Az üzlet kialakítása a budapesti Herendi Porcelán Palota stílusjegyei alapján történt, az egységes nemzetközi Herend-márkakép kiépítése jegyében. Az üzlet belsejét egyszerűség és európai elegancia jellemzi, és a budapesti zászlóshajó márkabolt számos arculati eleme megtalálható benne: a márványpadló, a fekete, fából készült szekrények és a nyitott, fehér tölgyfa polcok egy kis darab Magyarországot varázsolnak az arab fővárosba. Az üzlet egyedi jellegzetessége, hogy a klasszikus fekete homlokzatot aranypikkelyek díszítik, utalva ezzel a herendi gyűjtők által nagyon kedvelt Vieux Herend mintára.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

A választék is a Közel-Kelet hangulatát idézi: a kínálatban az európai kávés-, teás- és étkészletek, valamint vázák mellett a helyi vásárlók nagy örömére a tradicionális arab finjanok is megtalálhatók, ez pedig annak köszönhető, hogy az arab világot jelképező emblematikus csészéket a herendi mesterek kiváló szaktudással a termékinnováció jegyében porcelánból is elkészítették. Az üzletben természetesen minden klasszikus herendi minta, a Viktória, a Rothschild, a Batthyány és az Apponyi-dekor is megtalálható, rengeteg színváltozatban.

Borítókép: Herendi Porcelánmanufaktúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!