Ország-világ

2020.08.20. 14:49

Száműzték a műanyag szívószálat a Liszt Ferenc repülőtéren

A fenntarthatóság jegyében hirdetett kampány augusztus végéig tart, de a Budapest Airport már tárgyal a szolgáltatókkal arról, hogy szeptemberben is műanyag szívószál nélkül szolgálják fel az italokat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: stockfour

Augusztusban a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren működő éttermek és kávézók a Budapest Airport és a Felelős Gasztrohős kezdeményezésére mellőzik az egyszer használatos műanyag szívószálakat – közölte a reptéri üzemeltető.

A projektnek köszönhetően jelentős mennyiségű műanyagszemét keletkezése kerülhető el, ezért a Budapest Airport a fenntartható működés jegyében már tárgyal a ferihegyi szolgáltatókkal arról, hogy szeptemberben is műanyag szívószál nélkül szolgálják fel az italokat.

A műanyagok ellen további intézkedéseket is tettek – tudta meg a Magyar Nemzet. Összesen 11 ivókutat helyeztek ki a repülőtér termináljain, további három kút beszerzése pedig folyamatban van: ezeknek köszönhetően az utasok palackozott ásványvíz megvásárlása nélkül is kiváló minőségű ivóvízhez juthatnak a repülőtéren – állapította meg az Airport, hozzátéve, hogy az ivókutak az érkező és az induló utasútvonalon egyaránt elérhetők.

Felhívták a figyelmet: a Budapest Airport arra biztatja minden utasát, hogy otthonról hozott palackokat használjon újabb PET-palackok vásárlása helyett; az utasbiztonsági ellenőrzésen az üres üvegeket mindenki magával hozhatja a tranzitterületre, ahol több ponton is hozzáférhetők az ivókutak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!