hősként viselkedtek

2020.07.22. 15:01

A szomszédok kapták el a tűz elől lakásukból kiugró gyermekeket

A gyerekek nem sérültek meg, két férfi, akik a megmentők között voltak, kartörést szenvedtek.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: fifg

Hősként méltatták a franciaországi Grenoble-ban azokat a helyi lakosokat, akik megmentették két gyermek életét: a három- és tízéves gyerekek a harmadik emeleti otthonukban tomboló tűz elől menekülve ugrottak ki az erkélyről.

A Le Dauphine Libere napilap által közzétett videofelvételen látszik, ahogyan az idősebb gyermek ruhájánál fogva kitartja a fiatalabbat, mielőtt ledobja őt a járókelők sikításai közepette a utcán lévő szomszédoknak, akik elkapták a zuhanó gyermeket.

Az lakás ablakából sűrű fekete füst gomolygott, amikor az idősebb gyermek is leugrott az emberek karjaiba.

A France Blue rádió híradása szerint a gyerekek nem sérültek meg, de kórházba szállították őket. Két férfi, aki a megmentők között volt, kartörést szenvedett.

Eric Piolle polgármester méltatta a megmentőket,„hűek voltak Grenoble szolidaritási és segítségnyújtási hagyományaihoz” – írta Facebook-oldalán.

Tíz embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Mintegy 40 tűzoltó oltotta el a lángokat, a rendőrség vizsgálja a lakástűz okait – közölte a rádió.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!