Dubajba

2019.11.01. 21:17

Óriásrepülővel szállítják a magyar pavilon elemeit a világkiállításra

Három ütemben, a világ egyik legnagyobb teherszállító repülőgépével szállítják ki a jövő évi világkiállítás helyszínére a Magyar Pavilon szerkezeti elemeit – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Dubaj, 2019. október 17. 2019. október 8-i kép egy építõipari munkásról a 2020-as Dubaji Világkiállításra készülõ Fenntarthatóság pavilon elõtt. A 2020. október 20-án megnyíló expót 438 hektáron rendezik a város Abu-Dzabival határos, nyugati peremén. A lehetõség, fenntarthatóság és mobilitás jegyében szervezett világkiállítás – amelyen közel kétszáz ország képviselteti magát – fõ témája az „Elmék összekapcsolása, a jövõ építése” (Connecting Minds, Creating the Future). MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Kamran Dzsebreili

A Dubaji Világkiállítást 2020. október 20. – 2021. április 10. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban; a szervezők az eseményre 25 millió látogatót várnak, akik 193 részt vevő ország nemzeti pavilonját nézhetik meg. Az Expo témája „Connecting Minds, Creating the Future” – „Összekötni az elméket, megteremteni a jövőt”.

A világkiállítás 438 hektáros területén az országok pavilonjai három tematikus kerületben helyezkednek el: lehetőség, fenntarthatóság és mobilitás.

A csaknem 2000 négyzetméteres Magyar Pavilon az Expo „mobilitás” kerületében épül meg.

A makoveczi stílusú pavilon egy többszintes, kettős rétegű, faszerkezetű épület lesz, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll. A Pavilon száraz technológiával készül: építésénél a kivitelezők nem használnak betont, vasbetont, cementet, illetve olyan technológiákat, amelyekhez víz kell. A kiállítási koncepció alapja Magyarország egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása, valamint az ezekhez kapcsolódó turisztikai úti célok népszerűsítése – írták.

A magyar megjelenést a turisztikai ügynökség egyedülálló lehetőségnek tartja turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt. A világkiállítás ugyanis lehetőséget ad arra, hogy Magyarország bemutassa a látogatóknak múltját, hagyományait, természeti kincseit és nemzeti kultúráját – jegyezték meg.

A korábbi világkiállítások látogatottsága tízmilliós nagyságrendű volt, a 2020-as dubai Expóra fél év alatt 25 millió, naponta akár 130-170 ezer látogatóra számítanak.

„A cél az, hogy ne csak a Világkiállításra érkezők, hanem az Emirátusokban élők is felfedezzék Magyarországot”

- írták, és megjegyezték, hogy a nemzetközi felmérések szerint az Emirátusokban élők 2017-ben 17,6 milliárd dollárt költöttek külföldi utazásaik során, ám eddig Magyarország nem szerepelt a kedvelt úti céljaik között, 2018-ban mindössze 3900 vendég érkezett az Emirátusokból.

A Magyar Pavilon tervezési és kivitelezési munkálatai az ütemterv szerint haladnak, a szükséges engedélyezési folyamat befejeződött. A világkiállítás helyszínén már folynak az alapozási munkák, így a szállítmány megérkezését követően azonnal elkezdődik a szerkezet felállítása – áll a közleményben.

Borítókép: A világkiállítás épülő helyszíne Dubajban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!