belépő

2019.05.16. 15:08

Hamarosan mindenkinek fizetnie kell, aki ellátogat Új-Zélandra

Az ország egyre kevésbé bírja a turistaáradatot.

Forrás: Shutterstock

Belépődíjat szed a jövőben Új-Zéland a turistáktól: októbertől 35 új-zélandi dollárt (6660 forintot) kell fizetnie az országba érkezőknek – közölte csütörtökön a környezetvédelemért és turizmusért felelős minisztérium.

Ezáltal évente mintegy 80 millió új-zélandi dollárral (15,2 milliárd forint) gyarapodhat az államkassza. A bevételt a természet és a nemzeti örökség védelmére fordítják.

„Új-Zéland természeti és kulturális öröksége idegenforgalmunk és nemzeti identitásunk középpontjában áll. Olyan fenntartható turizmust kell megteremtenünk, amely védi és becsben tartja örökségünket a jövő nemzedékei számára”

- közölte a tárca illetékese.

A csendes-óceáni szigetállamban mindössze 4,9 millióan élnek, ugyanakkor az elmúlt évben 3,8 millió külföldi turista érkezett az országba. Becslések szerint legkésőbb 2025-re a látogatók éves száma eléri az ötmilliót.

Az utóbbi időben egyre több panasz érkezett arra, hogy az ország infrastruktúrája nincs berendezkedve ilyen sok látogatóra.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!