Egyperces

2019.02.27. 19:53

Mérán is gazdira várnak az árván maradt kutyák

Méra – Sok kistelepülés igényeit szolgálja ki a Mérai Gyepmesteri Telep.

Méra – Sok kistelepülés igényeit szolgálja ki a Mérai Gyepmesteri Telep.

Három éve működik állategészségügyi telep Mérán, amely máris nagy segítség a Sátoraljaújhely környékén található húsz-huszonöt település számára.

Fontos feladat

„Komoly gondot jelent a környéken a kóbor kutyák elszaporodása, amely különösen a kisgyermekes családok miatt kellemetlen. Bár a gyepmesteri telepek fenntartása és működtetése jogilag is kényes kérdés, de – lássuk be – megkerülhetetlenül fontos feladatot látnak el. Tömegesen csak széles körű ivartalanítással lehetne megfékezni ezt a problémát, de az hatalmas költség” – magyarázta Tímár Herbert, Méra polgármestere.

Gazdásítás a céljuk

„Három éve nyitottuk meg a húsz férőhelyes Mérai Gyepmesteri Telepet, amelyet a Tegyünk Együtt Méráért Szociális Szövetkezet működtet. Több állatvédő szervezettel jó kapcsolatot ápolunk. Emellett az önkormányzat támogatja a szükséges állatorvosi kezeléseket és a működtetés költségét, ezért mi a gazdásításra tudunk koncentrálni. A Facebook-oldalunkon minden örökbe fogadható kutya képe megtalálható, amelyeket személyes találkozás után térítésmentesen el lehet vinni, ha a chipelés és ivartalanítás kötelezettségét vállalja az új gazdi” – tette hozzá.

ÉM-DA


[related-post post_id="4154574"]

[related-post post_id="4146912"]

[related-post post_id="4139827"]

[related-post post_id="3766378"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!