Egyperces

2018.08.29. 14:11

Állati izgi éjszaka vár a miskolci vadasparkban!

Miskolc - A korábbi sikerek után idén is megrendezik az Állatkertek Éjszakáját.

Miskolc - A korábbi sikerek után idén is megrendezik az Állatkertek Éjszakáját.

Hetedik alkalommal csatlakozott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Magyar Állatkertek Szövetsége által 2012-ben útjára indított az Állatkertek Éjszakájához, augusztus 31-én. Az esemény részleteiről Molnár Attila, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetője, Veress Tamás gyűjteményvezető és Kövesdi Kinga zoopedagógus beszélt.

Tíz éve

– Bár az Állatkertek Éjszakáját valóban hetedik alkalommal rendezzük meg, intézményünk több mint tíz éve szervez már nyaranként késő esti és sötétedés utáni programokat, mert fontosnak tartjuk, hogy látogatók megismerjék a természeti környezetük és annak élőlényeinek igazi arcát – mondta Molnár Attila.

Veress Tamás hozzátette: a programon az állatkert éjszakai életmódú állatait mutatják be, hiszen ők teljesen más arcukat mutatják ilyenkor.

– A gyűrűsfarkú maki, a barnamedve, a borz, a mosómedve, a róka, vagy a leo­párd, mind nagy kedvenc, a most a pénteki programon pedig természetes életmódjuknak megfelelően figyelhetik meg őket a látogatók – hangsúlyozta a gyűjteményvezető, aki hozzátette, az idei programon az úgynevezett „nemszeretem” állatokat – hüllőket, rovatokat is – szeretnék megismertetni az emberekkel. Kövesdi Kinga a programokról szólva elmondta, a látványetetések mellett számos érdekes programmal készülnek.

Jó adottságok

– Állatkertünk elhelyezkedését és adottságait kihasználva a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársainak közreműködésével a velünk szomszédos Bükki Nemzeti Park, illetve a Bükk-hegység rovarvilágával, rovarevő faunájával, éjjeli ragadozómadaraival ismerkedhetnek a program résztvevői. Lesz csillagászati bemutató is, melynek során az égbolt látványosságait is meg lehet ismerni.

Az éjszakai programot pedig tűzzsonglőrök látványos bemutatója zárja – tette hozzá.

ÉM-TÁ


Jó, ha tudjuk a programról

Bár a létesítmény pénztára reggel kilenctől este kilencig nyitva lesz, a Miskolci Állatkert azt javasolja, már napközben keressék fel állatkertünket, hiszen a pénteki nap folyamán folyamatos benntartózkodással az Állatkertek Éjszakája programjain is részt vehetnek. Idén is igénybe vehető a programra ki- és visszajutáshoz az ÉjszakáZOO-buszjárat este hat és éjszaka negyed tizenkettő között.


[related-post post_id="3966600"]

[related-post post_id="3961723"]

[related-post post_id="3947556"]

[related-post post_id="3943166"]

[related-post post_id="3940995"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!