Egyperces

2015.07.29. 16:17

Fából faragott állatszobrokat helyeznek el a cseh-lengyel határon fekvő Óriás-hegységben

Prága, 2015. július 29., szerda (MTI) - Fából faragott életnagyságú állatszobrokat helyeznek el a cseh-lengyel határon fekvő Óriás-hegységben (Krkonose).

Prága, 2015. július 29., szerda (MTI) - Fából faragott életnagyságú állatszobrokat helyeznek el a cseh-lengyel határon fekvő Óriás-hegységben (Krkonose).

Az első szobrot, amely egy szarvast ábrázol, kedden állították fel a Moravská bouda menedékház és a lengyel határhoz vezető túraösvény közelében - közölte Radek Drahny az óriás-hegységbeli nemzeti park (KRNAP) szóvivője.

A menedékház környékén a közeljövőben összesen 14 állatszobrot állítanak fel, amelyek felhívják a látogatók figyelmét arra, hogy a környéken milyen állatokkal találkozhatnak erdei sétáik során.

"Lesz itt őz, róka, vaddisznó, mókus és kígyó is. Az összes szobor az állatokat a maguk természetes környezetében fogja ábrázolni. A szarvas egy fa mögül kacsint ránk, a mókus pedig fáról fog ránk nézni, míg a róka esetleg odújából. Az állatszobrok mellett tájékoztató táblák lesznek elhelyezve, amelyek megismertetik a látogatókat az adott állattal" - fejtette ki Drahny.

A fából faragott állatszobrok felállításának projektjét az Európai Unió is támogatta. "Európai tapasztalat, hogy az ilyen szobrok elhelyezése növeli a térség iránti érdeklődést és hozzájárul annak jobb megismeréséhez. Az emberek, főleg a gyerekek pedig nagyon szívesen fényképezkednek az állatokkal" - mutatott rá a szóvivő.

Amennyiben az első óriás-hegységbeli "állatszoborpark" sikeres lesz, a KRNAP azt tervezi, hogy a népszerű kirándulóhely más részein is kialakítanak hasonló helyeket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!