Egyperces

2015.03.09. 09:19

Elfogyott a nyúl? Jó lesz a mókus is!

Egy hentes Suffolk-ben kifogyott a nyúlhúsból, úgyhogy elkezdett mókust árulni helyette. Olyan sikeres volt, hogy 3 óra alatt mindent eladott - persze ennek ellenére még undorító, amit tett.

Egy hentes Suffolk-ben kifogyott a nyúlhúsból, úgyhogy elkezdett mókust árulni helyette. Olyan sikeres volt, hogy 3 óra alatt mindent eladott - persze ennek ellenére még undorító, amit tett. A mókushús egyébként kísértetiesen hasonlít a nyúlhúsra, ráadásul még kevesebb kalóriát is tartalmaz. Ezért futott át a vidéki hentes, Elveden Estate agyán, hogy a kifogyóban lévő készleteit a cuki kis rágcsálóval helyettesíti. A hús annyira ízlett a vevőknek, hogy három óra alatt mindet eladta. Elmondása szerint azért lett problémája, mert szigorúan szabályozzák, hogy havonta hány nyulat lőhet ki. Erre azért volt szükség, mert már nem szaporodnak olyan gyorsan, mint régen. 1950 óta az ország nyúlpopulációja folyamatosan csökken, ezért a jelenlegi szint fenntartására szigorú intézkedéseket vezettek be. A szakértők szerint egyre több ilyen eset lesz, mert a mókusok húsa egyébként nagyon ízletes és egészséges is. Csak hát elég morbid belegondolni, hogy néhány órája még ezt a cuki állatott mogyoróval etettük, most pedig ott fekszik a tányéron. Bár tegyük hozzá, a nyulak sem kevésbé cukik.

Ez például egy mókusból készített húsos pite:

The meat is being used in a variety of recipes by the estates customers, including a squirrel pasty (pictured)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!